Рибки > Скаларии и алтуми

Скаларий бебета въпрос

<< < (2/4) > >>

raiko:
Най правилно е да поставиш малкото аквариумче под общия аквариум...да има на дъното му 2 см. вода. И с тънък маркуч да изсмукаш малките на самотек. След това ще си монтираш аквариумчето на местото му и ще му долееш вода от големия аквариум.

se7en:
Привет! Наложи се да ги прехвърля спешно, тъй като от 50-на излюпени в общия аквариум, вечерта бяха останали едва 9. Благодаря за съвета, изтеглих ги внимателно с голяма спринцовка и силиконов шлаух. На следващият ден, оцелелите са 7. Днес ще зареждам артемия за люпене. Пакета е за 2 литра, но предвид малкия брой мъници, смятам да слагам по 200мл вода с една лъжичка от артемията. Бихте ли споделили, колко сол е необходима за това количество?

raiko:
Артемията която ползваш не е ли готов микс от яйца и сол?
Ако са само яйца тогава ще добавяш допълнително сол. На 3 литров буркан аз зареждам 4 равни супени лъжици сол.

se7en:
Не зная каква е, не съм взимал досега. Качвам снимка на пакета.

se7en:
Привет отново!
 След известни перипетии и пълна загуба на поколението, плюс мъжката скалария, успях да си набавя нов зрял мъжки и отново имам излюпен хайвер в общия аквариум. Предварително редуцирах значително броя на обитателите в него, с цел отглеждането на бебетата скаларии да бъде изцяло в общият аквариум.
 Аквата е с чист обем около 200л, с обитатели: двойка скаларии, двойка крибензиси, двойка севелии, двойка отоцинклуси, двойка родостомуси, 6 червени неона, 6 черни неона и 1 малък звезден анциструс. Впоследствие ще добавя още родостомуси и неони.
 Вчера скалариите положиха хайвер, върху предварително подготвени три изкуствени листа. Капнах 20 капки метиленово синьо, смених 1/3 от водата, добавих нови 40 капки и днес още 20, за всеки случай.
 Към сегашният момент, около 28ч след забелязването на хайвера, има 7 побелели зърна. Засилих аерацията на макс още вчера, а днес частично затъмних единият от двата лед прожектори. Имам налично допълнително лед осветление от две диодни ленти, с редуващи се сини и червени диоди, които играят роля на нощно осветление. Снощи изключих основното, с идеята да останат на нощното осветление, но мъжкият започна ловко да си похапва от хайвера. Включих отново основното осветление и веднага спря да му налита.
 Бих желал, да сведа до минимум намесата си и да оставя родителите да се справят сами.
 Този път, взех артемия на Sera, с добавена сол. Предният път, онази не свърши работа, навярно поради добавената от мен готварска сол, за която четох по-късно, че не е препоръчителна.
 Като по-опитни, бихте ли помогнали със съвети и  насоки впоследствие?
 Предпочитам да не местя малките в друг съд, с надеждата родителите им да са достатъчно грижовни.
 Благодаря предварително на всички отзовали се.
 Хубава и спокойна вечер!

П. П. Малко се поразместиха част от растенията, както и не съм чистил стъклата, но считам, че моментът не е подходящ за намеса. Предвид излюпеният хайвер и охраняващи те го като двойка ротвайлери, родители. :)

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия