Аквариуми > Осветление
Мнение за аквариумно LED осветление от Ebay
screamers:
Здравейте колеги, дайте мнение за едно лед осветление над което се чудя дали да го купувам ?
Надявам се не е проблем да сложа линка от сайта ? Ако е проблем, нека да бъде премахнато от модератор.
https://www.ebay.com/itm/60-90-120CM-Full-Spectrum-Aquarium-LED-Light-FreshAqua-Plant-Fish-Tank-Lamp/303025954488?var=601962106223
Идеята на цялата работа е, дали това осветление е подходящо за растителен аквариум.
niki_o:
Да ,подходящо е за растения.Силно претенциозни ще искат вероятно две тела ,но за средни си е отлично.Зависи и от размерите на аквариума де-основно височината му.
screamers:
Височината на аквариумите са стандартни 45см. Мисля да поръчам два броя, едно по-малко за 35л. бетарник и най-голямото тяло което е 120см за основният ми аквариум, там мисля да оставя и старото ми тяло което е с две Т8 пури.
niki_o:
При 120см обичаината височина е 50см. Но дори и така едно тяло от посочените с две Т8 е повече от достатъчно и то ако е на кръгове дори ;)
screamers:
Моя грешка >:( размерите са 120см дължина, височина 50см и дълбочина 45. Не знам защо ми се бяха набили в главата другите размери. Както и да е.
В интерес на истината поръчах 120см лампа, но днес получих съобщение от продавача че доставчикът му имал проблеми с лампите и ми предложи да развалим сделката, явно не ми е писано да имам такава. Но се чудя ако светя с моето тяло което имам, и една такава лед, много ли ще ми дойде ?
Навигация
Преминаване към пълната версия