Рибки > Аквариумни рибки - общ раздел

Три континента в един аквариум ?

(1/1)

nickcave:
Интересувам се дали е възможно ? Отдавна не съм се занимавал...старо хоби ми е..
Предпочитанията са ми към тетри, американски цихлиди, колизи и трихогастери !

dafil:
Ако под "американски цихлиди" имаш впредвид дискуси , скаларии и рамирези-става :)

malomir:
Разбира се че е възможно но с цел каква го правиш това? Иначе няма проблеми. Австралииски атерини (рейнболи), Конго тетра (Африка) и  азиатски трихогастери (колизи)  и си готов. Можеш да допълниш с хелери (Северна Америка) и  за да стане пълен миш-маша сложи малко тетри от Южна Америка :)  и някакви гамбузии от тукашните водоеми за да има представители на Европа.

nickcave:
Да, наистина няма смисъл... Решил съм да стартирам един 112 литров, за по голям нямам място и май ще бъде южноамерикански цихлидарник...по-точно South America Dwarves.
Три двойки цихлиди:
- Микрогеофагус рамирези
- Апистограма агасизи
- Апистограма какаду
плюс 10-15 обикновенни неончета и няколко сомчета от същия регион.
Предполагам че големината на аквариума е достатъчна.

Boby_:

--- Цитат от: nickcave на петък, 16 октомври 2009 г., 15:45 ч. ---
Да, наистина няма смисъл... Решил съм да стартирам един 112 литров, за по голям нямам място и май ще бъде южноамерикански цихлидарник...по-точно South America Dwarves.
Три двойки цихлиди:
- Микрогеофагус рамирези
- Апистограма агасизи
- Апистограма какаду
плюс 10-15 обикновенни неончета и няколко сомчета от същия регион.
Предполагам че големината на аквариума е достатъчна.

--- Край на цитата ---

Добър решение според мен! Да, размерът е достатъчен. За апистограмите не е лошо да се опиташ да си намериш не двойки, а един мъжки с 2-3 женски.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия