Рибки > Аквариумни рибки - общ раздел
Съвет за съжителство на рибки
jorkata04:
Здравейте колеги,
Закупих аквариум 200л с размери : Д-100см,В-54см,Ш-42см., те първа предстои смяната на капака с ново осветление, закупуване на филтър и т.н.
До сега в едно малко аквариумче(9л) съм гледал само 2 златни и 3 неонки и сега ми останаха само 1 златна и 1 неонка, които направиха 1 година и са живи още. При положение, че нямам нито филтри, нито въздух, само сменям водата на 1 седмица и така...Това до тук. Явно няма да мога да я гледам златната с тези от вида цихлиди, за това мога да си я оставя в малкия, а новият ще бъде за тези новите.
От един сайт, най-много ми допаднаха по снимки Цихлидите, та се спирам на някои от тях: Астронотус червен тигров, Астронотус червен, Рамирезе, Рамирезе балонно и Ред малборо.
Какво мислите, могат ли да се съчетаят или да премахна някоя. По-принцип мисля да взема по 1 мъжка и 1 женска от тези 5 вида. Дали няма да е тясно за 10 рибки?
Ако ли не, помагайте. *HELP* *HELP*
Благодаря!
asito:
Астронатус в 200л не е удачно.Става голяма риба и ще му отеснее,даже един да е само.По-добре само рамирезета си вземи.Не съм имал астронатуси,но ми се струва ,че ще изядат малките рибки и трябва да се гледат с подобен размер риби само.Златната я мъчиш в 9л аквариум,подари я на някой.
jorkata04:
--- Цитат от: asito на четвъртък, 28 март 2019 г., 12:37 ч. ---
Астронатус в 200л не е удачно.Става голяма риба и ще му отеснее,даже един да е само.По-добре само рамирезета си вземи.Не съм имал астронатуси,но ми се струва ,че ще изядат малките рибки и трябва да се гледат с подобен размер риби само.Златната я мъчиш в 9л аквариум,подари я на някой.
--- Край на цитата ---
Добре колега.
Жалко, доста ми харесаха тези Астронатуси, но ще бъде в бъдеще...евентуално.
А тези рамирезета, според тебе колко на брой мога да взема за този капацитет аквариум и ако може да ми предложиш с какво друго мога да ги съчетая евентуално.
Благодаря!
asito:
Ами аз бих сложил 5-7 рамирезета,20-25 червени неона,два анциструса и 5-6 коридораса.
jorkata04:
--- Цитат от: asito на четвъртък, 28 март 2019 г., 19:11 ч. ---
Ами аз бих сложил 5-7 рамирезета,20-25 червени неона,два анциструса и 5-6 коридораса.
--- Край на цитата ---
Благодаря ти много за съвета.
Малкия доста ще се радва, като види толкоз мнгого риби :) :)
Ако не те затруднява, може ли да ми предложиш и някоя друга комбинация за 200л, с рибки които да растат по-големи (помня, като малки гледах рибки в един голям съд близо 200-300л и имах една акулка, която беше достигнала 22-23см, имах близо 10-12 рибки, някои от тях бяха пак с големи размери, обаче нямам спомен какви са били).
Предварително Благодаря!
Навигация
Преминаване към пълната версия