Аквариуми > Осветление

Съвет за осветление

(1/1)

jorkata04:

Здравейте колеги,

Начинаещ съм изцяло в тази област!

Закупих аквариум(втора ръка) с размери Д-100см,В-54см,Ш-42см., към него имаше капак с изградено осветление, но е под всякаква критика и ще правя нов. На стария капак има 2 пури Sylvania Aquastar F18W/174-t8 10000K.

В аквариума ще се отглеждат основно рибки и мисля за украса да добавя 2-3 растения(макс), тъй като не искам да правя ботаническа градина. Още не съм решил какви рибки ще отглеждам, но мисля да взема някои видове цихлиди.

Въпросът ми е какво още като осветление е нужно да закупя за да имам пълноценно работещ капак с осветление. Има ли значение при подредбата на осветлението? И на каква височина е препоръчително да бъде, за да мога по този критерии да направя капака.

Благодаря!

asito:
Щом ше гледаш основно рибки ,то това осветление е напълно достатъчно.Повечето видове цихлиди са несъвместими с растения-ядат ги или ги скубят,изравят,прочети профила на рибите преди да слагаш растения.Анубиас,ехинодорус уругвайски,гигантска криптокорина стават с някои цихлиди,колеги също опитват с валиснерия.Ще трябва малко четене :)

jorkata04:
Благодаря колега!

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия