Рибки > Аквариумни рибки - общ раздел

Нов аквариум 180 литра

(1/4) > >>

ribarnik.com:
Здравейте, от няколко седмици чета форума и дойде време да се регистрирам и аз :)

Закупих аквариум 180 литра на EHEIM, нагревател EHEIM JAGER и външен филтър EHEIM Ecco Pro 200. Аквариума го стартирах на 01.06, но на 02.06 източих цялата вода и го напълних отново, за да измия каманите, че нещо имаха много прах. На 04.06 сложих и няколко растения (ако трябва ще им потърся имената и ще ги напиша).

Мисля да закупувам скоро рибки и се чудя какво да взема. Искам да има и малки и големи (което знам, че е малко невъзможно).

За момента съм се спрял на:
- Скариди
- Лабео
- Барбус деносини
- Тернеция
- Неони
- Анцитрус
- Скалария
- Колиза

По принцип съм шаранджия и много исках да си взема Кои (китайските шарани), но ми казаха, че не е добре да са в аквариум.

Та ми трябват мнения дали тези са съвместими, с какви други мога да ги комбинирам, колко на брой трябва да има?

malomir:
Здравей и добре дошъл тук.
За Кой рибки забрави в този литраж. Малък е аквариума. Скаларии и тернеции е едната комбинация. Барбуси и Колизии е другата вероятност. Лабео, само едно и то с барбусите. Лоша риба, гони другите. За 180 литра по 6-7 бройки скаларии и барбуси около 10-12 броя. Барбусите обичат да са в група. Питай ако има нещо неясно. Питай преди да пуснеш в аквариума, за да няма ядове после.
Поздрави!  :drinks:

ribarnik.com:
Вчера взех два звездни анциструса и неделя мисля да взема неоните. Мислих да взема 2-3 скаларий. Знам, че са малко лошички. През 2 3 дни добре ли е да вкарвам нов вид?

ribarnik.com:
Сега си мисля дали е ок с тези риби да взема и две гупи (мъжка и женска)?

malomir:
Гупи със скаларии и неони не е добра идея.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия