Рибки > Аквариумни рибки - общ раздел

Нов аквариум - съвети?

(1/9) > >>

topolskiq:
Привет ,група! Отдавна съм във форума но рядко имам възможност да пиша ,уж повече чета но явно не достатъчно щом моля за помощ :)Та .. днес 75 литровата аква протече и е идеален момент да я сменя с нещо по-голямо около 150 160 л въпроса е ,че това което ми харесва като визия и идея май не е за мен и за аквата ми (дискусите) та ако може съвет какво аджеба да напускам в тая бъдеща аква (все ме дърпа към цихлидите)така че да се понасят да са седи красиво и да живеят добре рибите?  И друго ще взема външен филтър ако може мнения за такъв койщо ще си върши добре работата в доста натоварен режим /имам дете и жена и.. все са им малко рибите / минавам в режим на четене благодаря на отзовалите се и ако има някой от Варна който му се говори за риби на лично черпя бира срещу съвети :D

malomir:
150 литра са малко за цихлиди по принцип. Зависи и какви цихлиди де.
Ако ги направиш 200-250 литра по става. Виж си първо мястото, където ще е аквариума. Измери го, допусни най-големия възможен вариант и тогава вече може да се гговори по-точно. Това е най-важното на този етап според мен. Веднъж като се реши големината на съда, ще може да се говори за конкретни риби, филтри и т.н.

asito:
В края на септември,началото на октомври ще пусна в продажба ferplast scenic 80,в комплект с шкаф.На по малко от две години,като нов :)На добра цена ще е-около 500лв,мога и външен филтър да продам към него.От Варна съм.Та ако имаш интерес пиши ми.Пълна инфо за аквариума има в профила ми.

topolskiq:
Благодаря колега за офертата но съм пълен с шкафове понеже имах и терариуми ,но сега имам хлапе и се бием с жената за тях та.. за сега само аква търся без шкаф ! А относно това колко мога да си позволя като големина мога максимум 100/50/50 толкова ми е дупката в секцията под тв-то тва май прави 250 л...но не знам дало секцията ще удържи 300 + кг :D иначе звучи чудесно но незнам дали съм готов финансово за такава инвестиция че гледам външните филтри с дебит над 1500л /ч почват от 700 лв а и друго.. някак си да хвърлям 80 л вода седмично ,не знам дали го желая :D поправете ме ако греша ..п.с. мога и да кача снимка на мястото което съм предвидил за алвата .. секцията е от 15мм май ПДЧ досега е издържала на 90 /моите/+ 90 на аквата ама 300.. незнам кажете вие :D другото е осветлението по съвет на мой познат гледам лед лампи чихирос а за 100/50 ще ми трябват поне 2х40 с по 5000lm бюджетът ми беше замислен около 600. С 250 л май доста ще го попрехвърля.. ако някой не го мързи може да цъкне някоя примерна конфигурация. Сори за дългия пост много питанки имам :D

topolskiq:
Някой нещо? Замря ми темичката .. та да напиша какво съм намислил.. 200 л аква с канистър sun sun 304b с дебит 2000л/ч щото китайчето ако го е сглобило на 1400 да в точно и осветление лед rgb lamp на rs или чихирос ..ок или не ?

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия