Рибки > Аквариумни рибки - общ раздел

Нов аквариум - съвети?

<< < (8/9) > >>

malomir:
С какво светиш и по колко време?

didak:
За двуседмична аква е нормално да има малки проблеми, цикъла още не се е балансирал. Дори и аквата да беше в баланс, на растенията им е необходимо  време за адаптация. По-високите температури също забавят процеса. Аз бих спрял подаването на въздух, защото той допълнително сваля СО2-то. Ако светиш само сутрин и вечер по 4-5 часа, ще дадеш възможност да се понатрупа повече СО2 за светлия период. Като цяло - търпение, всичко за сега е ОК.

topolskiq:
Аквата е нова но.. я взех с грунда без да вадя водата ..така си я пренесох и 50л вода от общо 150 .. светя с две по 18в аквастар и гролукс + една някаква пура + диодна лента за кухня :D аква осветлението лети даже на мейла писаха ,че е в софия ..за сега с това.. и не разбрах защо подаването на въздух намаля СО2то мислих че е обратното .. и как точно по какъв начин ще им помогна със сиеста осветяването ?

malomir:
Когато подаваш Со2 при наличието на добър дифюзер, той се разтваря във водата и я насища с него. Кислорода знаеш, че излиза на повърхноста. С него излиза и Со2 то и цялата врътка си губи смисъла. Най-общо казано.

didak:
Когато светне осветлението започва да намалява СО2, заради консумацията на растенията. Ако спреш светлината след 5 часа, ще започне ново натрупване за следващите да кажем 5 часа. Ако светиш 10 часа последователно, концентрацията в края на 10-тия час ще бъде много по-ниска, отколкото в края на 5-тия час.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия