Рибки > Дънни рибки

Проблем с коридорас

(1/2) > >>

Simona2007:
Аквата е 50L стартиран е на 1.10.2019,Ph-7,24 градуса, 2 см грунд, растения, укрития. Имам 7 даниота,анциструс(малък) , 2 коридораса, мъжка бета. Проблема е следния единия коридорас диша учестено не се движи много спрямо вчера (търчеше наляво надясно из аквариума), не яде, не реагира когато кепчето е до него просто стои и си движи опашката, ако тръгне нагоре почва да се върти в кръг все едно не вижда. Какъв е проблема и мога ли да му помогна някак?

vicky:
Няма достатъчно данни, за да се определи какъв е проблема. За първа реакция на сляпо сменете 50% от водата с чиста, темперирана и без хлор. Спрете храненето за 2-3 дни. Проверете за подуване на проблемната рибка. Без тест на водата и без да кажете какво слагате в нея и как поддържате аквариума ще е трудно.

Simona2007:
Тестове направих. Ето и резултатите:ph-7 , gh-7, kh-14,NO2-0,0.Всяка седмица сменям по 14 л вода престола 7 дена, 24°C е водата, не слагам никаква химия, синфонирам всяка седмица. Снощи го наблюдавах не беше подуто. Рибката не можа да оцелее, намерих я мъртва заровена в грунда:(. Има ли опасност и с другия коридорас да стане така?

vicky:
Има грешка с тестовете.
При 14dKH няма как да има ph 7.
Дори да сте им разменили местата и да е 7dKH, пак няма да е ph7.
Може да има всичко във водопроводната вода, което с престояване няма да се махне. Може да имате амонячно отравяне от прехранване. Сол във водата? Бактериална инфекция? ...милион неща.
Направете смяна за всеки случай - може само да помогне.

Simona2007:
И аз мисля че има някаква грешка, един приятел ми ги даде тези тестове. Не знам кога са купени, фирма и т. н. Каза ми че ще ми свършат работа и дотам.Сменила съм 23литра като в тази вода сложих някакъв препарат който махал хлора - така каза продавачката. Другото сомче за сега си плува нормално.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия