Аквариуми > Направи си сам

Вътрешен Канистър

(1/4) > >>

Gento:
От около месец имам аквариум (80л.) че обещах на децата рибки. Вижте каква самоделка направих събра около 300гр керамика в нея. Та въпроса ми е добро решение ли е?
Помпата е Risun 200l/h така я купих с аквариума и грунда(2ра ръка)
Тръбата е ф75 разделена с 2 залепени тапи с дупки да минава водата.
Имам 6 тернеции и 2 анцитруса, чудя се колко рибки може да сложим още вътре. Мисля за 6 червени неона и не знам дали може и молинезии примерно. Направих си и лед осветление със комбинация студени бели, сини и червени светодиодни ленти по 10W/m, но май не е уместно снимки и на 2те в вдна тема. Като цяло идват 15 вата осветление и я дават 1000 лумена на метър. Достатъчно ли ще е за растенията?

Gento:
А това е как изглежда отвън но не ми даде да я прикача и тази снимка. А и друго се сетих по валенсерията има едни власинки казаха ми че май са кафеви водорасли. Имах такива и по предното стъкло. Четох във форума при нов аквариум да намаля светлината да изчезнат. По стъклото изчезнаха но по Валенсерията останаха. И новото осветление което направих е по силно от диодната пура преди това ( която е една лента вътре а сега съм с 3 и по силни) Мен власинките ми изглеждат като бели.

malomir:
Когато потръгнат растенията ще изчезнат власинките. Запомни:
Когато растет растенията, водораслите изчезват. Ако растенията ти растат взимат превес водораслите. Дай им малко време на нещата да се развият.

Gento:
А колко още да чакам преди да пусна други рибки? Един колега ми каза да не бързам след месец и нещо. Четох че трябва да се завърти азотния цикъл но колко време им трябва да се завъдвт бактериите в керамиката? Веднъж седмично сифонирам около 15л вода.

malomir:
Цикълът се затваря след 45 ден. Дотогава не е добра идея да натоварваш аквариума с риби. Да не говорим, че на тях определено няма да им е добре с тези променливи параметри през това време. Така, че ако имаш търпение, изчакай.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия