Аквариуми > Осветление

Изработка на осветление.

<< < (3/3)

Кирил:
Здравей! Искам осветление, което да е подходящо за отглеждане на растения, толкова силно, че да им създава благоприятни условия. Казаха ми за LED шина 6400  келвина(цветна температура). Намерих такова LED линейно тяло 7w T5 6400K SMD 60 см. в Praktiker.Въпросното тяло е 630 LM  по мои сметки за моят аквариум ще ми трябват поне 5 такива за да постигна 3900 LM или 10 за 6300 LM. Не ми е ясно колко точно трябва да са тези лумени.

RAKIM:
На 50л - 1000лумена = 0.5вата на литър светлина,така знам аз и така го смятам.Не знам колко пари ще ти излезе всичко което ще правиш,а и дано знаеш как се прави...Аз ако съм на теб ще махна капака и ще купя висящо фирмено лед тяло и аквариума открит.Но не знам с какви пари разполагаш за осветление така че.. :)

Кирил:
Препоръчват ми ето това линейно тяло, което е със следната характеристика.
МОДЕЛ : HL2001L
МОЩНОСТ W : 7.0 W
СТЕПЕН НА ВЛАГОЗАЩИТА IP : 20 IP
СИЛА НА СВЕТЕНЕ : 630 LM
ЦВЕТНА ТЕМПЕРАТУРА : 6400 К
Цената му е 7.99 лв.
Според вас вършат ли работа този тип LED пури  и подходящи ли са за аквариум и ако да колко такива да взема за 100 литров аквариум ?

LED ЛИНЕЙНО ТЯЛО 7W T5 6400K SMD 60 СМ HOROZ HL2001L (praktiker.bg)[/color][/li][/list]

bustama:
Това ако е вярно...взимай. Ама на дали или самите диоди са шит - без пари е и съмнително каква въобще ще е светлината.
Освен лумените, Келвин се гледа и Ra. Това последното е коефициент на цветопредаване - трябва да е над 85.

RAKIM:
За 100л аквариум ти трябва тяло с 2000 лумена,такива в практикер и ала бала не стават за целите които искаш.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия