Рибки > Скаларии и алтуми

Скаларии и апистограми

(1/2) > >>

Borko7:
За съжителството между тези риби се твърди, че е възможно и би трябвало да е без проблем.
Почти е така.
Имах чифт Какаду от повече от половин година. Мъжкият умря преди време. Женската си беше ОК. Не храня много и не е пораснала много.

Днес гледам от устата ня едната скалария стърчи опашка. Реших, че е неон, но като се вгледах беше женското какаду.

aquaworld:
Какадуто е било много дребно -  за времето от 6 месеца, в които си го отглеждал е трябвало да стане значително по-голямо, но понякога се случва някои рибки да не се развият нормално и да си останат дребоси.
Вероятно е било залиняло и затова е станало жертва. :)

Borko7:
Наистина беше дребно. Но това е само пример как скаларията яде всичко, което може да влезе в устата й. Въпреки че тук се беше надценила. Малка, малка , ама на 6 месеца. Половин час рибата й стърчеше от устата и ни напред ни назад. Бях се притеснил да не се задави. мислих да я изтегля с пинсета, но изчаках и накрая я глътна.

Аз и затова от известно време не мога да измисля съквартиранти за моите манакапуру.

aquaworld:
Разбира се, че всичко което може да налапа има голяма вероятност да не му се размине.
И при нас се е случвало, дори по-дребни от скалариите риби да се задавят с други.
Така, че винаги трябва да си имаме едно на ум. :)

djer:
А аз съм си гледал какадута и борелита със скаларии без проблем и рамирезита даже и имаше случай на чифт от тях който беше отцепил една трета от аквариума и пазеше хайвера си от големи дискуси и скаларии :D, но не бяха дребосъци. Имах мъжко какаду около 10см(червено) а сега имам 6см рамирези, аз си ги храня добре :D.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия