Автор Тема: Воален астронотус  (Прочетено 7160 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен kraltchev

• Aquaportal експерт
  • Публикации: 158
Воален астронотус
« : понеделник, 30 март 2009 г., 17:38 ч. »
Ох!  Като прочетох това леко ми се повдигна.  Аз по начало не обичам воалната форма на никоя риба.  Ама астронотусите, тия дебели тлъсти прасета, като си ги представя с воални перки направо ми призлява.

Човека го намерил случайно в магазина.  Рибока дошъл в пратката с обикновените прасета.  Предполагам че ще го отгледа до безумни размери, ще го въди и какво ли не.  Снимката му не струва, може би за добро, може и да припадна ако видя реалността в очите. Е, поне казва само опашката му била воална, но то така се почва...

http://www.dfwfishbox.com/forums/production/showthread.php?t=8169

Може би воалните астронотуси не са ново нещо, но аз никога не бях дори чувал за тях. Все ми се струва че некое азиатче ще да се е постарало да създаде такова великолепие.

--Николай

Неактивен kraltchev

• Aquaportal експерт
Отг: Воален астронотус
« Отговор #1 : понеделник, 30 март 2009 г., 17:41 ч. »
А, току що прочетох поста на тоя ООУ.  Вика че имал такива астронотуси от дълго време. Виж ти какви гадорий ставали докато не гледам!

--Николай

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 6 912
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #2 : понеделник, 30 март 2009 г., 17:45 ч. »
Ники пусни направо снимката тук че иначе иска регистрация за да я видим.

Неактивен killiman

• Модератор на раздел
  • Публикации: 216
    • Продажба на аквариумни рибки!
« Отговор #3 : понеделник, 30 март 2009 г., 18:10 ч. »
По същия начин се почуствах като видях снимка на воален неон.  >:(

Неактивен Pecata

• Активен потребител
  • Публикации: 58
    • AquaMakerBg
« Отговор #4 : понеделник, 30 март 2009 г., 19:11 ч. »
Аз ги имам от три години

този втория съм го продал

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
« Отговор #5 : понеделник, 30 март 2009 г., 19:33 ч. »
Има и по-екстремни случаи из мрежата:

Откровено отблъскващо ми действат лично на мен тези риби.
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен panchopan

• Заслужил потребител
  • Публикации: 382
« Отговор #6 : понеделник, 30 март 2009 г., 21:59 ч. »
Правите си едно търсене на картинки при чичо Гугъл за "long fin oscar" и се радвате на воля.
Красота!
С нетърпение чакам малайзииците да ги украсят с цветовете oscar crowntail - на вид са го докарали.
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.
Архиканцлерът Ридкъли щракна с пръсти и отвърна:
- Абе, аз винаги съм ги смятал по-скоро за общи напътствия...
А търговецът изквака и заподскача по улицата.

Неактивен kraltchev

• Aquaportal експерт
« Отговор #7 : понеделник, 30 март 2009 г., 22:27 ч. »
"Въх!  Уби ма!"

--Николай

Неактивен adam

• Активен потребител
  • Публикации: 1 318
  • Нас. място: Северна Ирландия- Нюри
  • Don't worry, be happy!
« Отговор #8 : неделя, 26 април 2009 г., 22:51 ч. »
Колеги, всички сте така да се каже експерти в акваристиката, но изявления от типа (.....Ама астронотусите, тия дебели тлъсти прасета...., ......Откровено отблъскващо ми действат лично на мен тези риби.......) честно казано лично мен ме ядосват, естествено защото съм любител на астронотусите. Аз също не харесвам един или друг вид риба, но това не ми дава основание да сипя негативи към тях. Мисля, че сте съгласни с мен, че в акваристиката също има неписани правила.

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 219
  • Нас. място: Силистра
  • Аз говоря бавно...те ма мислат прос
« Отговор #9 : понеделник, 27 април 2009 г., 00:46 ч. »
Колеги, всички сте така да се каже експерти в акваристиката, но изявления от типа (.....Ама астронотусите, тия дебели тлъсти прасета...., ......Откровено отблъскващо ми действат лично на мен тези риби.......) честно казано лично мен ме ядосват, естествено защото съм любител на астронотусите. Аз също не харесвам един или друг вид риба, но това не ми дава основание да сипя негативи към тях. Мисля, че сте съгласни с мен, че в акваристиката също има неписани правила.

Тук, в този форум, търсим вариант за взаимно разбиране по всички въпроси. Иска ни се, никой да не обижда никого по повод риби, растения, аквариуми и пр. Никакъв компромис не допускаме само по повод писането на български (е, добре де - малки компромиси допускаме). Аз съм си поставил условие - персонална нападка, от който и да е, към когото и да е - изчезва моментално.
Adam, ако мислиш, че си бил засегнат, моля те да ме информираш персонално!
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"
http://www.youtube.com/watch?v=jEp2jSD4xKc

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
« Отговор #10 : понеделник, 27 април 2009 г., 08:02 ч. »
Adam, с изкаването си "Откровено отблъскващо ми действат лично на мен тези риби" съвсем ясно давам да се разбере, че това е лична оценка и изразяване на личен вкус. Ако смяташ, че е нещо повече, съжалявам, но грешиш дълбоко. И наистина е факт, че ми действат така. Това е положението - не знам защо мислиш, че всички трябва да харесват това, което и ти, но в истинския живот нещата не стоят така.
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен kraltchev

• Aquaportal експерт
« Отговор #11 : понеделник, 27 април 2009 г., 15:42 ч. »
А не!  Големи извинения ако съм засегнал някого с поста си.  Адам в частност, много извинявай.

Не съм имал предвид да засягам никого. Рибата може би, но не и хората дето я харесват.  Ето Пецата показва снимка на тоя червения астронотус - не мога да не призная - не може да каже човек че е грозна риба.

Преди седмица-две посетих един пич който отглежда само огромни хищни сладководни риби.  Повечето видове които имаше са незаконни в Тексас така че няма снимки.  Имаше система за непрекъсната смяна на водата и рибите направо ме убиха.  Страхотна гледка! Никога не бях виждал едри сладководни риби в прекрасно състояние.  Обикновено имат белези, разцепени перки и т.н.  Казвам това сащото и едрите астронотуси които съм виждал винаги са изглеждали отвратително - направо инвалиди поради лошите условия.  И като видях снимката на воалните си представих същата трагична картина - тлъсти разцепени перки, петна, липсващи люспи - изобщо ужас.  Но ако рибата е гледана добре историята е напълно различна.  Тоя пич с хищните риби имаше един скат около 15 см. в диаметър - платил $1000 за него само преди седмица.  Стори ми се лудост, ама си го представих в отлично състояние и 50 см. диаметър някой ден.  Красота.  Та така и с воалните астронотуси - стига да са в отлично състояние, а не опърпани и измъчени както обикновено ги знам.

Между другото точно вчера видях воални астронотуси в един голям местен магазин.  Тоест май ще стават все по-популярни защото тая верига от магазини не продава нищо друго освен най-стандартните видове.

--Николай

Неактивен RAKIM

• Активен потребител
  • Публикации: 1 152
  • Нас. място: Пловдив
« Отговор #12 : понеделник, 27 април 2009 г., 15:56 ч. »
Още от сега предвиждам че ще се уртрепят да ги купуват.Adam според мене колегите имаха в предвид че не харесват воални или албиноси и всиакви там други изгъзици,които бягат от естественото,а не самата риба астронотус ;)

Неактивен panchopan

• Заслужил потребител
  • Публикации: 382
« Отговор #13 : понеделник, 27 април 2009 г., 18:43 ч. »
Аз лично харесвам астронатуси.
Особенно черните с червена окраска.
Даже и се подвоумих дали да не си сложа вместо дискуси в аквариума.

Но Воалните НЕ МИ харесват. Още по-малко ми харесват албиносите.
А най-малко харесвам воалните албиноси.
Както казах приличат ми на бети-мутанти.
И ако бетите ми харесват - това НЕ.

Харесвам дискуси. Много!
Но някой селекции - пииджън блъд например - ми лазят по нервите.
И се майтапя че дискусите имат педалски устички :-)
И по никакъв начин не се обиждам когато някой ми каже че не ги харесва така че не разбирам и твоята реакция?!
Много пък важно че на някой не му харесват рибите ти. Ти нали си ги харесваш.

На Боби не ми харесва едната купчина камъни и съм му го казвал.
Да не мислиш че той ще я преработи щото на мен не ми харесва?
:-)
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.
Архиканцлерът Ридкъли щракна с пръсти и отвърна:
- Абе, аз винаги съм ги смятал по-скоро за общи напътствия...
А търговецът изквака и заподскача по улицата.

Неактивен adam

• Активен потребител
  • Публикации: 1 318
  • Нас. място: Северна Ирландия- Нюри
  • Don't worry, be happy!
« Отговор #14 : понеделник, 27 април 2009 г., 22:36 ч. »
Колеги, първо искам да ви благодаря за добрите думи. Аз не мога да се похваля с големи академични познания по акваристика, но от последните коментари се убедих, че екипа и членовете на този страхотен форум са хора, които са акваристи в пълния смисъл на думата.
Ако аз съм засегнал някого с нещо да ме прощава.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.