Рибки > Скаларии и алтуми

Моля за съвет за двойка скаларии

(1/2) > >>

Todorov94:
Преди 30мин забелязах, че има разположено голямо количество хайвер върху една керамична фирурка и две от скалариите ми яростно го отбраняват от останалите 5, както и от всички останали риби. Дори да оцелее хайверът, при наличието на толкова много риби не виждам как ще оцелеят и малките...Какво да правя да ги отделя ли заедно с хайвера?  :dontknow: За пръв път развъждам скаларии, за това питам. :)

nasko_1120:
По добре го отдели заедно с родителите. :)

Todorov94:
Имат ли шанс да оцелеят в големия аквариум?

Rockad:
Доста малък, но пък друго, което можеш да направиш е да дебнеш кога ще се излюпят. Ако след излюпването са живи може да ги отделиш с маркуч в друг аквариум, аз поне така правех с моите цихлиди.

Todorov94:
"С родителите трябва да бъдат поне 4 -5 седмици. След това трябва да бъдат отделени, защото повечето двойки са готови отново за чифтосване и могат да унищожат младото поколение." Само тях ли да отделя или и двамата родители? Проблемът е, че вторият ми аквариум е зает и имам само едно 6-7 литрово аквариумче, в което принципно гледам новородени и само там мога да слагам каквото и да било. а двете скаларии просто няма как да г идържа там дори и една седмица, прекалено големи са...Малките ако след излюпването ги отделя и си ги захранвам аз дали ще оцелеят?

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия