Автор Тема: мор в аквариума  (Прочетено 930 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Tasooo

• Регистриран потребител
  • Публикации: 1
мор в аквариума
« : неделя, 04 септември 2016 г., 15:19 ч. »
здр. колеги от месец гледам рибки до сега не съм гледал все сам имал желание така . Аквариума ми е дълъг 80 см . висок 20см и широк 20 см . Купих си златни рибки и сомчета единият е петнист а другите два са тия дето смучат стъклото охлюви но на работа отглеждахме скаларии от който едната умря другата аз я прибрах у дома при моите златни рибки купих си и два хелера защото много ме кефеха .До преди седмица нямаше проблеми но на последък ми умряха 2-златни рибки и единият хелер и охлювите и те умряха водата е бистра помпата я чистя всяка седмица храня ги веднъй на ден като единият им ден е без хранене на какво може да се дължи тази мор съвети някой

Неактивен ivogod

• Активен потребител
  • Публикации: 44
Отг: мор в аквариума
« Отговор #1 : неделя, 04 септември 2016 г., 20:49 ч. »
Как сменяш водата? Ако нямаш растения вътре си вземи нитратна смола. Според мен нямаш работещ азотен цикъл в аквариума. По принцип поне 3 седмици в нов аквариум не се пускат рибки. Започни 40% смяна на вода на 2 дни. От инфото, което даваш толкова.
Успех

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #2 : понеделник, 05 септември 2016 г., 00:16 ч. »
Скаларии и Златни рибки с неподходящи за взаимно съществуване видове. Странен аквариум с тези 20 см височина и дълбочина. Както и да го смятам прави 30 литра максимум. Това е достатъчно само за една Златна риба и крайно недостатъчно за скаларии. И като прибавиш това, което колегата е писал по-горе, няма какво да се чудиш.
Видово несъответствие, малък съд, неизграден азотен цикъл... в общи линии си допуснал всички възможни грешки.

Неактивен kosy78

• Активен потребител
  • Публикации: 49
« Отговор #3 : понеделник, 05 септември 2016 г., 10:56 ч. »
Според мен, хелера е внесъл проблема! Аквариума е много малък, но ако наистина чистиш често, ще поддържаш някаква що годе нормална среда. Азотния цикъл би трябвало да е завъртян отдавна, момчето пише, че всяка седмица пере гъба. Сменяй вода всеки ден ако трябва, по 30% примерно и болни риби няма да имаш, но тия измислени хелери ги разкарай! Отначало като бяха само зелени и червени беше добре, сега има 40 нюанса сигурно и нито един здрав хелер.Предпочитам да дам 20лв за вода, отколкото да пълня гушите на разни сери и тетри, сменям вода като луд и за една година имам само две риби споминали се от 70бр, някои са над 25 см, в един съд е всичко!

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
« Отговор #4 : понеделник, 05 септември 2016 г., 11:20 ч. »
Абе, щом и охлюви умират... не добре!
Без нива на амония, нитрити и рн, само ще се гадае. Сменяй вода и така. Всъщност, пише, че след пускане на хелерите е започнал проблема - или е натоварен или те са внесли/отключили някакво заболяване.
Пробвай, да махнеш хелерите и наблюдавай рибите.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.