Рибки > Шаранови (Cyprinidae)

Размножаване на Микроразбора галакси

(1/3) > >>

asito:
Здравейте.Днес сложих 4 женски и две мъжки галаксита в едно 6 литрово аквариумче.Много явански мъх има,както и плаващи растения.Половината аквариум,че и повече е с растения.Грунд няма.Температурата я настроих на 21 градуса.Ще храня само със замразена храна през следващата седмица.Осветлението е много слабо-червена крушка с нажежаема жичка 15 вата.Филтърче с гъба,с намален дебит на помпата за въздух-колкото да раздвижва леко повърхостта.Аквата е в мазата,така че са на спокойствие там.Гледам ги пасаж от 15 рибки вече 8 месеца,но не съм виждал до сега хайвер или новоизлюпени рибки.Е, в общия аквариум има и отоцинклуси и един анциструс и много скариди ред чери,както и хелени.Там температаурата винаги е била 24 градуса.
Пропускам ли нещо,бъркам ли някъде при моя първи опит за развъждане?

niksan_64:
В общи линии това е начина, но е трябвало за десетина дена да разделиш мъжките от женските. Дръж ги заедно 3-5 дена и ги върни при другите, обикновено след 5-7 дена ще видиш малки рибки. Захранването е с инфузория, но не чакай много рибки, ако извадиш двайсетина ще е успех.  :up:

asito:
Мерси,ако не стане работата сега,ще ги разделя и пробвам пак.

Borko7:
Тия дни четох една статия в TFH за микрорасборите (б. макулата, б. бригите). Авторът слага по някое листо от индийски бадем или дъб при новоизлюпените. По повърхността на листата се обаразува някаква слуз, в която най-вероятно има разни микроорганизми и малките личинки си хапват. В аквариумите с листа имал много по-добри успехи. Може да пробваш това и с галакситата.

asito:
Ха,мерси много за инфото.Сега видях.Имам такива листа.Утре ги слагам.Междудругото в петък махнах разборите от развъдния,всеки ден се взирам в аквариума,но не виждам нищо ново  :( Но не съм се отказал.Женските са отделени от мъжките,угоявам ги със замразена храна и в петък вечер ще ги събера в два аквариума от по 20л и много,много явански мъх.Гледам женските и ми се струват надебелели,дано да е от хайвер,та надявам се да стане работата.Уж лесни риби били...

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия