Рибки > Шаранови (Cyprinidae)

Въпрос за Данио..

(1/2) > >>

kasl:
Здравейте,искам да попитам ако някой знае горе долу колко трябва да станат големи Данио за да достигнат полова зрялост.Интересувам се,защото преди 2 месеца някъде купих 4 броя.От скоро обаче наблюдавам страшни гоненици и танци между тях.Реших да купя още няколко в случай,че се окаже борба а не нещо друго да ги разсея с нови попълнения.Купих още 6 от същия магазин да станат 10,всеки предполагам знае,че в зоо магазините не ги хранят много за да не цапат,да не растат прекалено бързо и прочие.Разлика в размера има да не е голяма но я има моите 4 са една идея по-големи,но танците продължават.То са разперване на всякакъв вид перки и въртене в кръг,опитах се да направя снимки на рибоците обаче е невъзможно,те не спират за секунда дори...всяка снимка излиза размазана за това направих клипче макар и кратко....Само да кажа,че нямам представа защо е с такова лошо качество снимам с full hd.Ако с този бърз поглед може някой да прецени дали е "игра" за размножаване или просто е нещо друго ще съм благодарен много. https://www.youtube.com/watch?v=sYT46yF48PQ&feature=youtu.be

Поздрави

kasl:
Привет отново,аз само си пиша макар и да няма отговор :).Въпреки това ще питам пак.. отскоро забелязвам такова поведение https://www.youtube.com/watch?v=vxfwkc3Lo-o през повечето време го правят..

svgnsali:
Здравей.
Аз имам данио, самотен боец, преживял некомпетентният ми старт с хобито..
Това, което мога да кажа е, че не спира нито за миг да гони и да се дразни с другите рибки.
За твоят случай дали е така или се готвят за джижи биджи не знам, но по ми прилича на гонитбите на моя.
За качеството на клипчето, долу дясно на екранчето в youtube има иконка зъбно колело. Там се регулира качеството..

malomir:
Ако е само даниото не се учудвай, че гони. Ако му сложиш компания нещата ще се променят. Аз лично не виждам проблем в това клипче. Тези риби са бързи и неспокойни по принцип. Няма нищо тревожно според мен.

Нелогична:
От днес си имам мъничко Данио. Било е неволна грешка на продавача, но явно си е било МОЯТА рибка щом е дошло при мен. Обаче гледам в същия аквариум и Гупи. Четох профила на Данио но от там не разбрах дали има опасност някоя Гупа да се лиши набързо от опашката си.
Ще трябва да стартирам още една локва, то се видя, че ще му трябва голяма компания доколкото четох, а в общия ще стане доста тесничко. Но все пак докато я стартирам ще му се наложи да съжителства с Гупите. Какво да очаквам? Гупи и Данио разбират ли се?

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия