Рибки > Шаранови (Cyprinidae)

стресирани барбуси

(1/1)

bazel:
Здравейте, имам аквариум 30 литра стартиран преди 3 години, залесен с много криптокорина и анубиас нана.
Гледах доскоро гупи докато не се разболяха и неможах да ги спася. В един магазин преди 10 дена ми препоръчаха калифорнийски барбуси 4 бр. и ги купих. Обаче рибкие не се държаха  нормално, все са между разтенията и като е пуснато осветлението немърдат от дъното,  много рядко се хранят и то само при изгасе осветление. Мерих параметри на водата няма нитрати и амоняк ph=6.5 . Отидох в магазина те ми дадоха да си купя витамини на  JBL и ежедневно да слагам във водата, но и това непомага. Ако някой може да помогне да ми напише какво да направя!

malomir:
http://www.aquaportal.bg/Fish/details.php?Fish=242

Прочети профила на тази риба и ще си изясниш причината. Да сложиш в 30 литра барбуси...  :dontknow: Освен това живеят в група от поне 6-8 рибки.

bazel:
Прочетох внимателно, но когато ги купувах тези рибки ми препоръчаха. Незнам да ли може да ги върна в магазина, ще пробвам.

malomir:
Занапред преди да купуваш риби, прочети профилите им тук. Съветвам те да забравиш за този магазин, където са те "посъветвали". :)

Deni694:
Колега, ти ако слушаш тези елементи от магазините, те могат да ти предложат пангас и телескоп за тоя аквариум. Съветвам те да си останеш с гупите или вземи някой дребен вид рибка.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия