х връзките ще ги правиш на гърба, по вертикала. И на горната и долната хоризонтална повърхнина. Казвам да не ги правиш в края, защото закоравяваш, и при някакво земетресение, няма да може да се огъва стойката, т.е да се движи. На лицевата страна, дето ще имаш врати и/или отвори, няма да правиш нищо.
По страничните вертикали, ако можеш да обособиш три отвора, т.е. 4 вертикални носещи пръта, в средната секция също може да направиш х връзка.
Така трябва да е направено, че хем да е здраво, хем да може да се предават гъвгави усилия.
Аз съм стр.инженер, за тва ти ги говоря тия неща. Те майсторите..хубу приказват, ама всеки мисли за аквариума в покой, т.е. така че да поема вертикален товар. Аз изпитах "добро" земетресение на 5ти етаж и видях за какво става въпрос. Сеа, отделна тема е, че ако удари много силно, аквата, ще е последно, което ще се мисли.
Застраховка имущество и вреди към трети страни, си е направо задължителна. Аз вече нямам аква в дома, но продължавам да си я поддържам.
Другото което се сещам е, мани парите, ама веднъж направен, това ще е като паметник вътре, нали, няма да може да го местиш, да го складираш в някоя маза и т.н.
Отделно, така трябва да го измислиш, че източване/пълнене да е автоматизирано.
Абе много неща трябва да се вземат в предвид, все пак е в дома ти.
Виж Тони, си е хванал направо помещение, в един блок. Ако и ти имаш такава възможност (мазе, гараж и т.н. в някакъв приземемен етаж), хем на домашните ще им е спокойно, хем на теб, ще си правиш каквото искаш