Автор Тема: профилът на petarstefanov84  (Прочетено 87135 Пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглеждат тази тема.

Неактивен petarstefanov84

• Активен потребител
  • Публикации: 597
Отг: профилът на petarstefanov84
« Отговор #525 : неделя, 14 януари 2018 г., 21:38 ч. »
Ще е забавно,в най-лошия случай водата ще падне долу в гаража върху 15-годишната ланчия на бащата  :D :D :D Това ще е последния аквариум и другите ги затривам,че сега ми става лошо като сменям водата на три аквариума,от 200 на 350,от 350 на 540 литра,няма смисъл да минавам на 1000 литров както мислех и след две години като ми се види малък,да се чудя как да го изкарам,как да го продам и как да намеря пари за 1500,та това са ми максималните размери където мога сега да използвам и да не мисля за следващ аквариум,слагам край на крастата :D :D :D Значи стойката другата седмица ще я направя за два дни и после ще мисля следващото нещо.Хубавото е сега,че от три аквариума ще си ползвам и камъните и канистрите и осветлението,сам си отглеждам рибите и си вадя малки,за тях съм спокоен,само пустите демасонита да почнат да носят,че искам да ги направя около 80-100,а точно те не пълнят устите,поне сега не съм в такава паника и анархия като предишните години с 540 литровия,сега ще е бавно и спокойно всичко,поне така мисля хаха :D :D :D Някой ако върви по този път и е някъде псредата,да е минал през 100 литров-200 литров-300 литров и тнт,да взима ролетката докато е време и да почва да мери възможно най-дългото и широко място и да счупи пари за един и последен аквариум,такъв съвет мога да дам.
920 литра с малави мбуна
Pseudotropheus sp. 'polit' Lion's Cove
Pseudotropheus johannii
Metriaclima hajomaylandi 'Chizumulu Island'
Metriaclima sp. 'msobo' Magunga
Labeotropheus trewavasae 'Chilumba'
Cynotilapia sp. 'hara' Gallireya Reef

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
  • Публикации: 588
  • Нас. място: гр.Кърджали
« Отговор #526 : неделя, 14 януари 2018 г., 22:19 ч. »
Браво, браво и пак браво.
Ей така се прави. Бам и бам.
А кво ше стават другите акви?
Хоби или тиха лудост?

• Активен потребител
« Отговор #527 : неделя, 14 януари 2018 г., 22:42 ч. »
350 литровия ако може да ми го направят на съмп ще е супер иначе ще го продам,200 литровия само ще го пазя като си вадя малките рибоци там да растат или ако взимам нови риби и са малки пак там да ги гледам известно време,поне на него му сменявам водата за 15 минути и не ме натоварва,540 литровия го продавам и това е,не мога да се оправям с толкова аквариуми,един голям  основен и един за новородените рибоци,другото си е утрепия.Е тия пусти саулосита и демасонита са виновни,че сега плановете са ми до 3 4 месеца да ги пусна в 1600 литров аквариум,няма такава краста,ако не бяха толкова красиви,изобщо нямаше да си правя сметки за по-голям аквариум :D :D :D Е сега където седат в 350 литровия доминиращия ми е превзел целия аквариум,тормози и бие другите мъжки саулосита и докато бяха като него хубаво оцветени,сега са станали светли и се дразня адски много,от 50 риби вътре само един хубав мъжкар другото всичко по ъглите и изсветляло,пускам ги след време в дъно 300 на 80 и ако не се оцветят поне 10 мъжкарчета еднакво като него,не знам,ще го хвана и ще ида до африка да го пусна в езерото него :D :D :D
920 литра с малави мбуна
Pseudotropheus johannii

Неактивен geshi

• Активен потребител
  • Публикации: 1 503
  • Нас. място: Враца
  • Ъ ъ ъ кво пипнах,че тръгна?
« Отговор #528 : понеделник, 15 януари 2018 г., 06:42 ч. »
Много се радвам, че ще правиш голям аквариум, но не виждам смисъл да имаш и малък. Първо в такъв аквариум ще остават доста бебета и второ, ако смяташ, че ще хванеш женска на три метра не си познал. Другото което смятам е че един съмп няма да ти стигне, мисля че в двата края ще трябва да има вход/изход.

• Активен потребител
« Отговор #529 : понеделник, 15 януари 2018 г., 10:42 ч. »
Аз стойката да си направя и да съм сигурен,че ще издържи.
920 литра с малави мбуна
Pseudotropheus johannii

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
« Отговор #530 : понеделник, 15 януари 2018 г., 11:36 ч. »
Колега, надявам се да си направил домашното.
При >200 cm , нещата, "загрубяват", най-вече финансово.
Стойката ще издържи, ако е кадърно направена. Аз бих сложил 3mm профил, но ти си знаеш.
Един съмп от 350л ще е достатъчен, там кашони медия ще побереш, но не знам как ще правиш течение. Хората на такива басейни, май повече избират да слагат централна преливна колона и с помпи от двата края всяка прави течение.
Ами изпарения? Мислил ли си да направиш стена и акавата да е в нещо като помещение заради евентуални миризми, влага и т.н.
Все пак, ще се радвам, ако споделяш подробности кое как се случва.
И за 1во време, не бързай да продаваш аквите, нищо не се знае..
Хоби или тиха лудост?

• Активен потребител
« Отговор #531 : понеделник, 15 януари 2018 г., 13:13 ч. »
Мен ме интересуваше стойката дали ще е добре,ако е същата като сегашната ми,същия профил,че си е правих аз и сега и тази ще направя,но едно са 700-800 килограма,друго си е вече около два тона и малко си ме е страх,само по-дълга и широка и малко по-висока ще е,иначе същия модел.За филтрацията вече не разбирам,казват ми кое колко ще струва и ако имам парите,плащам и това е,ако ми използват някои от сегашните аквариуми за съмп,ще е супер,че не ми се разправя много да пускам обяви и тнт,поне от единия аквариум да ме отърват,аз затова минавам на този последен аквариум с такива размери,да няма следващ и да не мога да мисля за по-голям хаха поне така мисля сега де,друго е какво ще ми хрумне след 3 4 години :D :D :D
920 литра с малави мбуна
Pseudotropheus johannii

Неактивен nicco

• Активен потребител
  • Публикации: 99
  • Нас. място: Бургас
« Отговор #532 : понеделник, 15 януари 2018 г., 13:23 ч. »
Евала за ентусиазма ще следя с интерес развитието.От колко мм стъкло ще е аквата?Не знам дали не е добре да е с двойно дъно,едно вписано и едно ''нормално'' ако е от 10мм. че бая камънак ще има. :clapping:

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
« Отговор #533 : понеделник, 15 януари 2018 г., 13:30 ч. »
За стойката, наистина е така.
Със сигурност ще ти трябват хоризонтални разпънки "х" образни връзки. Но къде и как, малко трудно да ти кажа, само да не са по периметъра.
Ще трябва да поровиш в нета, не за друго, ами да не се набутваш излишно. - aquarium steel stand или нещо от сорта.
Хоби или тиха лудост?

• Активен потребител
« Отговор #534 : понеделник, 15 януари 2018 г., 13:52 ч. »
Не знам наистина,правя си стойката,че това ще мога само,идея си нямам после какво ще е.Казват ми кое какво ще е и ще си платя,не разбирам от другите неща,ще разпитвам,имам познат цихлидар със същите размери,вътре рибите все едно плуват във въздуха,водата не се вижда,така ще е и при мен,другото вече не знам нищо,аз и затова само за стойката разпитвам да ми е спокойно,трябва да е 12 мм стъклото за такава височина и такива литри,в повчето обяви е около 90 стотинки на литър или лев на литър за такива аквариуми.Да стигна до там и ще разправям,че то си ми е интересно.Аз това го мислех от една година,но за 1000 литров,но като ми знаят пътя сега с предишните аквариуми,направо един познат ми каза,прави го толкова голям да не мислиш за следващ и да мирясам,това ше правя сега хаха.Пускам после 150-200 риби и да се оцветяват мъжкарчетата,че сега се ядосвам много  тука,една магунга само се оцветява в цял 500 литров,другите две ядат бой и седат оранжеви,за саулоситата писах вече,там е трагедия,чак ме е страх до април май месец,доминиращото саулоси да не избие останалите,полудяло е.
920 литра с малави мбуна
Pseudotropheus johannii

• Активен потребител
« Отговор #535 : понеделник, 15 януари 2018 г., 13:59 ч. »
За стойката, наистина е така.
Със сигурност ще ти трябват хоризонтални разпънки "х" образни връзки. Но къде и как, малко трудно да ти кажа, само да не са по периметъра.
Ще трябва да поровиш в нета, не за друго, ами да не се набутваш излишно. - aquarium steel stand или нещо от сорта.

Добре,ще видя и това,но доста хора вече ме усппкоиха,че и така става както съм я замислил,ама колкото повече мнения по-добре,че накрая да не стане наводнението  хаха.То с Х образните малко ще стане не удобна да си бъркам за съмпа,пфуууу голяма каша ми става в главата хаха.
920 литра с малави мбуна
Pseudotropheus johannii

• Активен потребител
« Отговор #536 : понеделник, 15 януари 2018 г., 17:26 ч. »
Ако направя на Х допълнителни тръби сега се сетих,че след време като реша да сложа вратички да прилича на шкаф и ще ударя голяма греда като отворя вратичката хаха,иначе мястото където ще е ,е не обзаведен апартамент и ми дава свободата да си шаваме,цапаме и каквото е нужно,за да се залепи аквариума,това са ми плановете,даже вътре на място ще си заваря стойката докато няма мебели и други глупости да пречат и да ги повредя,ама без кръчмаря да не си правя точни сметки все още,през терасата ще трябва да вкараме стъклата,3 метра е височината,мерил съм завои и такива неща,инженера дето е правил кооперацията даже го чакам да ми каже  до каква тежест мога да си позволя въпреки,че сам мисля,че няма да е проблем,но и застраховка ще си направя,ще описвам всичко като дойде времето,направо съм се побъркал.Той и баща ми е инженерче и знае много неща,с които да ми помогне,но се дразни,че мисля само как да вкарам възможно най-големия аквариум там и се ядосва много като го питам за нещо свързано с аквариума,та за туй си разпитвам други хора където са наясно и да си дават мнението,сега пак оглеждам нещата и си мисля за едни 3-4 сантиметра по-дълго и по-широко та не знам,но ще го направя,хич не ми пука после ще има много оцветени мъжки мбуни хахах:))))
920 литра с малави мбуна
Pseudotropheus johannii

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
« Отговор #537 : понеделник, 15 януари 2018 г., 17:56 ч. »
х връзките ще ги правиш на гърба, по вертикала. И на горната и долната хоризонтална повърхнина. Казвам да не ги правиш в края, защото закоравяваш, и при някакво земетресение, няма да може да се огъва стойката, т.е да се движи. На лицевата страна, дето ще имаш врати и/или отвори, няма да правиш нищо.
По страничните вертикали, ако можеш да обособиш три отвора, т.е. 4 вертикални носещи пръта, в средната секция също може да направиш х връзка.
Така трябва да е направено, че хем да е здраво, хем да може да се предават гъвгави усилия.
Аз съм стр.инженер, за тва ти ги говоря тия неща. Те майсторите..хубу приказват, ама всеки мисли за аквариума в покой, т.е. така че да поема вертикален товар. Аз изпитах "добро" земетресение на 5ти етаж и видях за какво става въпрос. Сеа, отделна тема е, че ако удари много силно, аквата, ще е последно, което ще се мисли.
Застраховка имущество и вреди към трети страни, си е направо задължителна. Аз вече нямам аква в дома, но продължавам да си я поддържам.
Другото което се сещам е, мани парите, ама веднъж направен, това ще е като паметник вътре, нали, няма да може да го местиш, да го складираш в някоя маза и т.н.
Отделно, така трябва да го измислиш, че източване/пълнене да е автоматизирано.
Абе много неща трябва да се вземат в предвид, все пак е в дома ти.
Виж Тони, си е хванал направо помещение, в един блок. Ако и ти имаш такава възможност (мазе, гараж и т.н. в някакъв приземемен етаж), хем на домашните ще им е спокойно, хем на теб, ще си правиш каквото искаш
Хоби или тиха лудост?

• Активен потребител
« Отговор #538 : понеделник, 15 януари 2018 г., 18:48 ч. »
Всичко е точно,сам си живея,всичко ще се съобразява с аквариума,остава завинаги там,нито ще го махам,нито някой ще ми казва защо седи там,източването на водата ще го нагласим,банята се пада на два метра,ако трябва и с маркуча както сега си сменям водата ще правя,само да не са три аквариума,а един и бебешарника ама него не го броя за нищо,200 литра става за 10-15 минути :D :D :D Проблема е само,след 3-4-5 години като ми се види малък,а на селото разполагам с един много голям двор и сега си гледам едни клипове в ютуб с едни неща с по няколко тона вода,а там имам един стар хамбар,идват ми едни идеи с едни бетонни плочи и едно предно стъкло,едни тръби и помпи и някакви такива сметки за 1000-2000 риби вътре и направо да оставам да спа там хахах.Не знам,дано да мирясам след този аквариум,че иначе ще трябва да откриваме психолог,който да помага как да се отърве човек от мбуните и пристрастяването им към тях:D :D :D
920 литра с малави мбуна
Pseudotropheus johannii

Неактивен dndechev

• Активен потребител
  • Публикации: 793
  • Нас. място: Русе
« Отговор #539 : вторник, 16 януари 2018 г., 20:47 ч. »
Ей я моята стойка. От профил 40x40 е правена и ако се вгледаш има малки разпорки по вътрешните ъгли. Отпред няма нищо за да не пречи на вратичките на шкафа в последствие. Не, че е перфектното решение, но е с размери близки до твоите (320x75 см) и затова я показвам. Много неща трябва да премислиш защото после няма мърдане и на милиметър даже.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.