Рибки > Шаранови (Cyprinidae)

Размножаване на данио рерио

(1/4) > >>

Olderon:
Имам четири зеброви даниота от които 3 женски и 1 мъжки едната женска се е надула до пръсване и се чудя ще пусне ли хайвера или трябва някак си да я стимулирам

kamos:
Малко аквариумче 10-15 литра само с аерация. Ниво на водата 10 см. На дъното мрежа за да не могат рибите да си ядат хайвера. Желателно е аквариумчето да се сложи до прозорец защото хвърлянето става сутрин. Темперирарана вода 25 градуса. Преди залагане не храниш рибите един ден. Съотношението при мен се е получавало с 2 мъжки на една женска. След два дни махаш рибките.

kamikadze ZX7RR:
A аз да попитам тук ,за да не пускам нова тема. Сега температурата ми е 30 градуса и няма на къде да я повишавам. Дали ако ги заложа ще хвърлят?Правил съм го и ми се е получавало ,но беше преди десетина години и...................?

miroki:
Ако можеш я нямали преди това за 3-4 дена и после вдигни.
Донякъде повече работа върши, ако се разделят за няколко дена мъжките от женските и може и при тази температура да хвърля като ги събереш вечерта.

kamikadze ZX7RR:
Хвърлиха и се излюпиха даже сега имам около 100-на личинки .Почти нямах неоплоден хайвер (5%).Съотношението беше 2ж./5м. Захраних ги успешно с жълтък (без жертви).Сега са вече на микрочервеи.Малко трудно се сещаха ,че храната е на дъното ,но вече свикнаха.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия