Здравейте,казвам се Владо и съм от София.Като дете имах десет литров аквариум с двайсетина рибки гъсталак от валиснерия и не бях чувал за сифониране.Наскоро се поддадох на желанието на децата за домашни любимци и естествено се спрях на рибките.Купих двайсетина литров аквариум с филтър ,нагревател, термометър и три пластмасови растения по съвет на продавача.След два дена за дехлориране петнайсетина живородки плуваха весело вътре☺.Съответно след седмица останаха две,обвинявайки ситния пясък за мътната вода премих всичко смених грунда с по-едър и след два дена водата беше кристално чиста.И така се сдобихме с още десетина рибки и още толкова бебета хелерчета.Когато и те се споминаха се взех в ръце и започнах да чета и съвсем се ,,зарибих"☺.И това е резултата на моя ентусиазъм,78 литра ,грунд 2,5-5 мм. кварцов пясък, вътрешен филтър EHEIM биопауър 160 ,бързо растящи растения и два корена . Две седмици след старта пуснах две молинезки след десетина дена два анцитруса и около месец след старта шест леопардови данио. Сега аквариумът е на около 35 дена корена се изчисти от бактериалните колонии, кафявите водорасли също изчезнаха.От около седмица торя с половин ,че и по малко доза от кафявия тор на Тропика.Въглероден двуокис не подавам.По мъха се появиха нишковидни водорасли.По това което съм разбрал от прочетеното имам излишък от желязо?Забравих да спомена осветлението готови лед тела едно 20 вата 1600 лумена 6400 к. И едно 7 вата 630 лумена 3000к. Не съм сигурен дали тук не е скрит проблем.Имам трудности с качването на снимки ,но се надявам скоро да реша проблема☺.