Автор Тема: Профилът на dennis  (Прочетено 3519 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен dennis

• Активен потребител
  • Публикации: 99
  • Нас. място: София
Профилът на dennis
« : сряда, 14 октомври 2015 г., 17:37 ч. »
Здравейте. Казвам се Денис на 14 години от София. От година и половина се занимавам с акваристика. Преди месец и половина ми докараха новия аквариум, който успях да изнудя да си купя. Така размерите му са 70дълХ50висХ30ширина което е около 105 л. Изчаках азотния цикъл да си изтече. Филтърът е 600 л/час, нагревателя е 100 W. Светя с обикновена лампа като в скоро време мисля да си купя специална лампа с 2 отделения за лампи. Растенията се развиват добре. Сложил съм Валиснерея нана, Анубиас нана, Лимнофила сесилифлора и това в средата на което не му знам името. Рибите са 2 САЕ (3 cm), анциструс (8 cm), лабео биколор (4 cm) и 4 скаларки по 5 см високи. Знам че на скариите ще им стане тясно, но докато пораснат достатъчно мисля да ги държа тук и после или ще ги преместя в по- голям аквариу или ще ги продавам. Ето и снимки. Първата е правена при старта а втората преди седмица. Моля ви коментирайте и критикувайте всичко което мислите че не е редно.

Неактивен dennis

• Активен потребител
Отг: Профилът на dennis
« Отговор #1 : петък, 30 октомври 2015 г., 19:12 ч. »
Малко развитие :tongue2:

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #2 : петък, 12 февруари 2016 г., 20:28 ч. »
Здравейте отново. Отдавна не съм писал по темата. Пиша защото след като се прибрах видях че по термометъра има някакви топчета. Незнам дали е възможно скалариите да са хвърлили хайвер. Мисля че са още малки.

Неактивен geshi

• Активен потребител
  • Публикации: 1 503
  • Нас. място: Враца
  • Ъ ъ ъ кво пипнах,че тръгна?
« Отговор #3 : петък, 12 февруари 2016 г., 21:17 ч. »
Те са не се чуди.

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #4 : неделя, 14 февруари 2016 г., 09:39 ч. »
Като се събудих и видях че хайвера го няма. Според ман са го изяли, тъй като пише че много малка част от яйцата се излюпват. Или пък нещо е станало и всички са се излюпили

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #5 : понеделник, 15 февруари 2016 г., 21:25 ч. »
Ето как изглежда аквариума сега. Няма голяма промяна освен че скалариите оскубаха растението вдясно

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #6 : понеделник, 22 февруари 2016 г., 20:18 ч. »
Вчера подарих 2 скаларии и оставих само двойката. Днес се прибирам и какво виждам...Целия термометър е покрит с хайвер!!!

Неактивен Mr.Biboby

• Регистриран потребител
  • Публикации: 18
« Отговор #7 : понеделник, 22 февруари 2016 г., 23:16 ч. »
Здравей не съм спец в размножаванета на скаларии ,но съм им голям фен особенно на дивите форми във всичките им разновидности.Тук има много хора със страшно много знания ,но не лошо първо да прочетеш информацията във форума за скалариите,не е малко.Също напиши в  youtube  думата angelfish има много клипове как се размножават скаларии сами или само с твоята грижа.Успех

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #8 : сряда, 24 февруари 2016 г., 21:53 ч. »
Ако искам да отгледам малките, някое от тези сомчета проблем ли е? Четох че лабеото е хищник но засега яде от храната с която храня скалариите.

Неактивен discusfen

• Активен потребител
  • Публикации: 270
  • За контакти: 0893583724
« Отговор #9 : сряда, 24 февруари 2016 г., 22:23 ч. »
Да всичките сомчета са проблем дори охлюви да имаш в аквариума също могат да изядат хайвера.

Неактивен Mr.Biboby

• Регистриран потребител
  • Публикации: 18
« Отговор #10 : четвъртък, 25 февруари 2016 г., 18:24 ч. »
Какво стана?Получи ли се нещо?
Всички останали риби в аквариума са заплаха,за това се оставя дежурно осветление в твоят случай.Това е лека приглушена светлина,за да може родителите да пазят хайвера.Ако загасиш лампите няма гаранция дали ще намериш хайвера на сутринта.

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #11 : четвъртък, 25 февруари 2016 г., 19:37 ч. »
Нищо не стана. Излюпи се едно. Родителите го изядоха и след тва изядоха целия хайвер заедно с лабеото. И саето си хапна малко. Общо взето всички се наядоха. Но нищо. Пише че първите няколко опита може да са неуспешни. Колкото до сомчетата не ми се разделя с тях

Неактивен discusfen

• Активен потребител
« Отговор #12 : четвъртък, 25 февруари 2016 г., 20:46 ч. »
Щом не ти се разделя с другите риби правиш изкуствено листо и го слагаш близко до мястото където хвърлят хайвер рибите и като хвърлят час след това го вадиш и преминаваш на изкуствено люпене на хайвера в друг аквариум .Вода взимаш от аквариума в който са хвърлили и температура трябва да поддържаш същата кислород и препарат да не плесеняса хайвера.

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #13 : четвъртък, 25 февруари 2016 г., 22:31 ч. »
Не трябва ли обаче родителите да стоят при хайвера. Това ще е проблем защото нямам достатъчно голям излишен аквариум

Неактивен discusfen

• Активен потребител
« Отговор #14 : четвъртък, 25 февруари 2016 г., 23:42 ч. »
Не е нужно да стоят родителите при хайвера .Дискусите стоят при хайвера когато малките се излюпят и проплуват ги кърмят през първите критични дни.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.