Автор Тема: Профилът на dennis  (Прочетено 3519 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен dennis

• Активен потребител
  • Публикации: 99
  • Нас. място: София
Профилът на dennis
« : сряда, 14 октомври 2015 г., 17:37 ч. »
Здравейте. Казвам се Денис на 14 години от София. От година и половина се занимавам с акваристика. Преди месец и половина ми докараха новия аквариум, който успях да изнудя да си купя. Така размерите му са 70дълХ50висХ30ширина което е около 105 л. Изчаках азотния цикъл да си изтече. Филтърът е 600 л/час, нагревателя е 100 W. Светя с обикновена лампа като в скоро време мисля да си купя специална лампа с 2 отделения за лампи. Растенията се развиват добре. Сложил съм Валиснерея нана, Анубиас нана, Лимнофила сесилифлора и това в средата на което не му знам името. Рибите са 2 САЕ (3 cm), анциструс (8 cm), лабео биколор (4 cm) и 4 скаларки по 5 см високи. Знам че на скариите ще им стане тясно, но докато пораснат достатъчно мисля да ги държа тук и после или ще ги преместя в по- голям аквариу или ще ги продавам. Ето и снимки. Първата е правена при старта а втората преди седмица. Моля ви коментирайте и критикувайте всичко което мислите че не е редно.

Неактивен dennis

• Активен потребител
Отг: Профилът на dennis
« Отговор #1 : петък, 30 октомври 2015 г., 19:12 ч. »
Малко развитие :tongue2:

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #2 : петък, 12 февруари 2016 г., 20:28 ч. »
Здравейте отново. Отдавна не съм писал по темата. Пиша защото след като се прибрах видях че по термометъра има някакви топчета. Незнам дали е възможно скалариите да са хвърлили хайвер. Мисля че са още малки.

Неактивен geshi

• Активен потребител
  • Публикации: 1 503
  • Нас. място: Враца
  • Ъ ъ ъ кво пипнах,че тръгна?
« Отговор #3 : петък, 12 февруари 2016 г., 21:17 ч. »
Те са не се чуди.

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #4 : неделя, 14 февруари 2016 г., 09:39 ч. »
Като се събудих и видях че хайвера го няма. Според ман са го изяли, тъй като пише че много малка част от яйцата се излюпват. Или пък нещо е станало и всички са се излюпили

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #5 : понеделник, 15 февруари 2016 г., 21:25 ч. »
Ето как изглежда аквариума сега. Няма голяма промяна освен че скалариите оскубаха растението вдясно

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #6 : понеделник, 22 февруари 2016 г., 20:18 ч. »
Вчера подарих 2 скаларии и оставих само двойката. Днес се прибирам и какво виждам...Целия термометър е покрит с хайвер!!!

Неактивен Mr.Biboby

• Регистриран потребител
  • Публикации: 18
« Отговор #7 : понеделник, 22 февруари 2016 г., 23:16 ч. »
Здравей не съм спец в размножаванета на скаларии ,но съм им голям фен особенно на дивите форми във всичките им разновидности.Тук има много хора със страшно много знания ,но не лошо първо да прочетеш информацията във форума за скалариите,не е малко.Също напиши в  youtube  думата angelfish има много клипове как се размножават скаларии сами или само с твоята грижа.Успех

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #8 : сряда, 24 февруари 2016 г., 21:53 ч. »
Ако искам да отгледам малките, някое от тези сомчета проблем ли е? Четох че лабеото е хищник но засега яде от храната с която храня скалариите.

Неактивен discusfen

• Активен потребител
  • Публикации: 270
  • За контакти: 0893583724
« Отговор #9 : сряда, 24 февруари 2016 г., 22:23 ч. »
Да всичките сомчета са проблем дори охлюви да имаш в аквариума също могат да изядат хайвера.

Неактивен Mr.Biboby

• Регистриран потребител
  • Публикации: 18
« Отговор #10 : четвъртък, 25 февруари 2016 г., 18:24 ч. »
Какво стана?Получи ли се нещо?
Всички останали риби в аквариума са заплаха,за това се оставя дежурно осветление в твоят случай.Това е лека приглушена светлина,за да може родителите да пазят хайвера.Ако загасиш лампите няма гаранция дали ще намериш хайвера на сутринта.

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #11 : четвъртък, 25 февруари 2016 г., 19:37 ч. »
Нищо не стана. Излюпи се едно. Родителите го изядоха и след тва изядоха целия хайвер заедно с лабеото. И саето си хапна малко. Общо взето всички се наядоха. Но нищо. Пише че първите няколко опита може да са неуспешни. Колкото до сомчетата не ми се разделя с тях

Неактивен discusfen

• Активен потребител
« Отговор #12 : четвъртък, 25 февруари 2016 г., 20:46 ч. »
Щом не ти се разделя с другите риби правиш изкуствено листо и го слагаш близко до мястото където хвърлят хайвер рибите и като хвърлят час след това го вадиш и преминаваш на изкуствено люпене на хайвера в друг аквариум .Вода взимаш от аквариума в който са хвърлили и температура трябва да поддържаш същата кислород и препарат да не плесеняса хайвера.

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #13 : четвъртък, 25 февруари 2016 г., 22:31 ч. »
Не трябва ли обаче родителите да стоят при хайвера. Това ще е проблем защото нямам достатъчно голям излишен аквариум

Неактивен discusfen

• Активен потребител
« Отговор #14 : четвъртък, 25 февруари 2016 г., 23:42 ч. »
Не е нужно да стоят родителите при хайвера .Дискусите стоят при хайвера когато малките се излюпят и проплуват ги кърмят през първите критични дни.

Неактивен Горан

• Активен потребител
  • Публикации: 258
« Отговор #15 : петък, 26 февруари 2016 г., 10:24 ч. »
Щом искаш да ги развъдиш правиш така: Изрязваш си едно изкуствено листо, може от зелена пластмаса, и го прикрепяш към някоя от стените на аквариума. Щом родителите хвърлят хайвера, вадиш листото и го поставяш в предварително подготвен около 40 литров съд с малко трипафлавин във водата за предотвратяване на появата на плесен по хайвера, поставяш под листото аераторно камъче, със най-нормална вибрационна помпа, регулираш въздуха с кранче така, че да обдухва хайвера със ситни мехурчета, и чакаш... Малките започват да се излюпват след 48 часа при температура на водата 28 градуса. В началото стоят прикрепени към листото, след това се отделят от него, но продължават да се държат слепени заедно, до момента в който се разплуват. Щом започнат да плуват активно и изчерпят запасите от жълтъчните си торбички ги захранваш с излюпена жива артемия. Растат бързо, щом бъдат захранени по този начин. Малките са прозрачни и дали са се нахранили добре си личи по червените им от погълнатата артемия коремчета. Това е. Успех!

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #16 : петък, 26 февруари 2016 г., 12:31 ч. »
Благодаря. Ще пробвам веднага щом намеря необходимите неща

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #17 : четвъртък, 28 април 2016 г., 22:23 ч. »
Малко развитие по аквариума. Няма много промяна освен че анубиасите пуснаха бая листа и скалариите ми отскубнаха растението под филтъра. Вече храня всеки ден защото ако пропусна на следващия ден ми липсва рибе. Така си заминаха и двете саета :pray:

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #18 : сряда, 04 май 2016 г., 20:11 ч. »
Здравейте. Поокастрих малко растението в средата, защото от него вече не проникваше светлина. Мисля, че вече е по-добре. Обаче имам лоши новини :sorry:. Тапетите ни започнаха да се разлепят следователно трябва да се лепят нови и за целта трябва  да се премести аквариума от стаята. Много е тежък и ваканцията ме нямаю затова реших да изпразня аквариума и да започна на ново септември месец :down:. Вече съм си избрал и какво ще гледам. Ще направя малко по-зелен аквариум, но засега незнам какви растения. Избрал съм си стадо от малки рибки, 2-3 доминиращи риби и сомчета. Спрял съм се на стадо от 10-15 стъклени тетри, апистограми агасизи за доминиращи риби, анциструс и разни коридораси. Моля критикувайте ако комбинацията не е правилна.

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #19 : петък, 09 септември 2016 г., 16:07 ч. »
След дълго отсъствие и яко кастрене аквариума изглежда така

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #20 : петък, 09 септември 2016 г., 16:23 ч. »
Сега малко повече информация.
Скалариите почти не са мръднали и нито веднъж не са хвърлили хайвер. Напоследък стоят само в най-тъмния ъгъл на аквариума. Лабеото доста е пораснало. Анциструса почти не го виждам както обикновено. Намерих два коридораса които майка ми купила защото и бил скучен аквариума и една малка боция от сестра ми. Боцията ми е от полза защото яде охлювите, с които преди имах проблем, а валиснереята която половин година не мръдна най-накрая започна да се разклонява.

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #21 : събота, 05 ноември 2016 г., 18:43 ч. »
Вече си купих лампа и мисля че е доста добре. 2 скаларии, 6 колумбийски тетри, лабео, боция клоун, коридорас и анциструс са обитателите. Добавих микрозорум и стои добре

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #22 : сряда, 12 май 2021 г., 10:39 ч. »
Здравейте на всички. Имам няколко въпроса и виждайки, че форумът е позаглъхнал, реших да ги задам тук вместо да отворя няколко теми. Първо малко накратко за аквариума - 105 литра с 15-тина родостомуса + едно нопокосено от болест данио, боция клоун взета уж за кратко, а вече е тук години/знам, че ѝ е тясно, но това мога да осигуря/, лабео и 3 анциструсчета на около месец. Растенията са валиснерия, сагитария, криптокрина, микрозорум, хигрофила, бакопа и анубиаси, всички новодомци на 1 седмица. Филтър китайски, уж за 2 пъти по-голям литраж от моя. Осветлението е 2х20W/слабичко може би, но достатъчно/ + рефлектор, чиято сила не знам как се добавя към общото. Нагревател слагам само, когато навън е студено; без нагревател държи 24-25 градуса.
1. Има нещо странно с хигрофилата. Половината бройки се развиват нормално и си пускат нови листа, макар и бавничко, другата половина пуска листа често, но малки и сбръчкани. От прочетени теми и мнения заключих, че липсата е на калций, но все пак бих искал и други мнения. /снимки на нормалните и "болните" по-долу/
2. Не подавам въглероден диоксид, светлината като че ми е малко, но няма как да бъде увеличена. Светя 8 часа на ден, чета някъде 10, другаде 5-6 и се спрях по средата. Харесах си тор на JBL Ferropol и ще прикача по-долу, ако може да дадете съвет дали сте доволни, ако го използвате, и ако не-кой друг е приличен? Също нещо, което ме обърква, е защо има 2 опаковки- една 500ml за 35 лева, и друга-625ml за 25. На какво може да се дължи разликата, при положение, че по-евтината втора е дори с опция за допълване, тоест ще е много по-евтино да се придържаш към нея.
3. Ще ми се да се сдобия с чифт рамирези или апистограми, много ми харесват цихлидите, та дали биха се спогаждали с другите? Мислех и за 3-4 гупи, ноо чета, че повечето започват така уж за цвят и накрая са превзети от мъници. А при мен не е като да няма укрития, в които да се спасяват.

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #23 : сряда, 12 май 2021 г., 10:45 ч. »
Оказа се, че снимките са твърде големи. Прикачвам ги, но са разместени, предполагам ще сте се досетили:
https://imgur.com/a/LhhfNV6

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 908
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #24 : петък, 14 май 2021 г., 18:33 ч. »
Цихлидите само с цихлиди. Като разбира се гледаш да са от еднакви хабитати. Не мешай Малави с Американци и т.н.

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #25 : петък, 14 май 2021 г., 20:10 ч. »
Ясно, благодаря за тази подробност. Значи за малко да оплескам нещата днес в магазина, но се сдържах да дочакам отговор и по-добре. Може би ще се насоча към някои трихогастери или килита. Мисля да добавя и мекотели за цвят, сигурно мелании и неритини да помагат с чистенето, стига боцията да не ги излапа. Би ли проявила агресия към тези доста по-едри от планорбиса видове?

Неактивен malomir

• Aquaportal меринджей
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #26 : събота, 15 май 2021 г., 11:54 ч. »
Ще им обърне внимание веднага. Както аз на всеки обяд.  :)

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #27 : неделя, 16 май 2021 г., 21:27 ч. »
Иначе така изглежда всичко-скромничко, но удоволетволяващо за мен засега. Преди седмица и половина е така да се каже "рестартиран" с подредба и растения. Както бях споменал имах проблем с хигрофилата-е вече се развива нормално и то доста се ускори, само не знам кога ще почервенее или това не е този вид, за който я купих. Малко подредбата ми куца, стои празно, та обикалям в търсене на интересни корени и камъни. Мисля другата седмица да пусна и новите рибки, за които се глася. Никъде не намирам килита и може да опитам на пазара, ако е хубаво времето, защото не ми се прави компромис с лабиринтови, когато съм си харесал другите. E това е, пожелавам на всички лека седмица.

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #28 : понеделник, 07 юни 2021 г., 09:16 ч. »
Здравейте, отново за да не отварям нова тема мисля да попитам тук. Става въпрос за осветление. В момента съм с 2 пури 18W Sylvania Aquastar, което за моя литраж прави около 0,35W/L. Пурите са на доста повече от година, но засега като че нямам проблем с това, растенията виреят бавно, но достатъчно. За месец преминах през зелени водорасли. Когато започнах да добавям течен въглероден диоксид Seachem Flourish Excel и тор Flourish, растенията сами ги потиснаха и спряха растежа им. Та за светлината, знам че е малко, нямам възможност за по-голямо тяло, тоест максимума който мога да имам си остава 36W за този литраж. Става въпрос за комбинацията на пурите на Sylvania. Чета, че растенията най-много харесват Gro-lux, но той бил по-слабичък. Също така четох за Daylight, който придава най-добър цвят при рибките, и който имам желание да взема, тъй като си взех пасажче от перлени даниота (оказаха се едни от най-подценените рибки, плениха ме веднага, като първо ги помислих за някакъв вид рейнбоуки) и бих искал да подчертая цветовете им с тази пура, но пък тя е 5000К, върви към UV. Та каква е най-добрата двойна комбинация от тези 3 вида пури Aquastar-Grolux-Daylight при и без това недостатъчно осветление? В избора ми с приоритет са растенията, не рибите, не искам да нарушавам равновесието, което като че ли съм постигнал последните седмици. Качвам снимка за цвят. Благодаря предварително
https://imgur.com/a/6XzAG5A

Неактивен malomir

• Aquaportal меринджей
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #29 : понеделник, 07 юни 2021 г., 20:01 ч. »
Според мен е по-добре да си пуснеш въпроса в раздел осветление. Там, ще го видят повече хора.

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 771
« Отговор #30 : понеделник, 07 юни 2021 г., 21:16 ч. »
Вземете си лампа 865.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.