Автор Тема: Профилът на dennis  (Прочетено 4287 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Горан

• Активен потребител
  • Публикации: 258
Отг: Профилът на dennis
« Отговор #15 : петък, 26 февруари 2016 г., 10:24 ч. »
Щом искаш да ги развъдиш правиш така: Изрязваш си едно изкуствено листо, може от зелена пластмаса, и го прикрепяш към някоя от стените на аквариума. Щом родителите хвърлят хайвера, вадиш листото и го поставяш в предварително подготвен около 40 литров съд с малко трипафлавин във водата за предотвратяване на появата на плесен по хайвера, поставяш под листото аераторно камъче, със най-нормална вибрационна помпа, регулираш въздуха с кранче така, че да обдухва хайвера със ситни мехурчета, и чакаш... Малките започват да се излюпват след 48 часа при температура на водата 28 градуса. В началото стоят прикрепени към листото, след това се отделят от него, но продължават да се държат слепени заедно, до момента в който се разплуват. Щом започнат да плуват активно и изчерпят запасите от жълтъчните си торбички ги захранваш с излюпена жива артемия. Растат бързо, щом бъдат захранени по този начин. Малките са прозрачни и дали са се нахранили добре си личи по червените им от погълнатата артемия коремчета. Това е. Успех!

Неактивен dennis

• Активен потребител
  • Публикации: 102
  • Нас. място: София
« Отговор #16 : петък, 26 февруари 2016 г., 12:31 ч. »
Благодаря. Ще пробвам веднага щом намеря необходимите неща

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #17 : четвъртък, 28 април 2016 г., 22:23 ч. »
Малко развитие по аквариума. Няма много промяна освен че анубиасите пуснаха бая листа и скалариите ми отскубнаха растението под филтъра. Вече храня всеки ден защото ако пропусна на следващия ден ми липсва рибе. Така си заминаха и двете саета :pray:

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #18 : сряда, 04 май 2016 г., 20:11 ч. »
Здравейте. Поокастрих малко растението в средата, защото от него вече не проникваше светлина. Мисля, че вече е по-добре. Обаче имам лоши новини :sorry:. Тапетите ни започнаха да се разлепят следователно трябва да се лепят нови и за целта трябва  да се премести аквариума от стаята. Много е тежък и ваканцията ме нямаю затова реших да изпразня аквариума и да започна на ново септември месец :down:. Вече съм си избрал и какво ще гледам. Ще направя малко по-зелен аквариум, но засега незнам какви растения. Избрал съм си стадо от малки рибки, 2-3 доминиращи риби и сомчета. Спрял съм се на стадо от 10-15 стъклени тетри, апистограми агасизи за доминиращи риби, анциструс и разни коридораси. Моля критикувайте ако комбинацията не е правилна.

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #19 : петък, 09 септември 2016 г., 16:07 ч. »
След дълго отсъствие и яко кастрене аквариума изглежда така

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #20 : петък, 09 септември 2016 г., 16:23 ч. »
Сега малко повече информация.
Скалариите почти не са мръднали и нито веднъж не са хвърлили хайвер. Напоследък стоят само в най-тъмния ъгъл на аквариума. Лабеото доста е пораснало. Анциструса почти не го виждам както обикновено. Намерих два коридораса които майка ми купила защото и бил скучен аквариума и една малка боция от сестра ми. Боцията ми е от полза защото яде охлювите, с които преди имах проблем, а валиснереята която половин година не мръдна най-накрая започна да се разклонява.

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #21 : събота, 05 ноември 2016 г., 18:43 ч. »
Вече си купих лампа и мисля че е доста добре. 2 скаларии, 6 колумбийски тетри, лабео, боция клоун, коридорас и анциструс са обитателите. Добавих микрозорум и стои добре

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #22 : сряда, 12 май 2021 г., 10:39 ч. »
Здравейте на всички. Имам няколко въпроса и виждайки, че форумът е позаглъхнал, реших да ги задам тук вместо да отворя няколко теми. Първо малко накратко за аквариума - 105 литра с 15-тина родостомуса + едно нопокосено от болест данио, боция клоун взета уж за кратко, а вече е тук години/знам, че ѝ е тясно, но това мога да осигуря/, лабео и 3 анциструсчета на около месец. Растенията са валиснерия, сагитария, криптокрина, микрозорум, хигрофила, бакопа и анубиаси, всички новодомци на 1 седмица. Филтър китайски, уж за 2 пъти по-голям литраж от моя. Осветлението е 2х20W/слабичко може би, но достатъчно/ + рефлектор, чиято сила не знам как се добавя към общото. Нагревател слагам само, когато навън е студено; без нагревател държи 24-25 градуса.
1. Има нещо странно с хигрофилата. Половината бройки се развиват нормално и си пускат нови листа, макар и бавничко, другата половина пуска листа често, но малки и сбръчкани. От прочетени теми и мнения заключих, че липсата е на калций, но все пак бих искал и други мнения. /снимки на нормалните и "болните" по-долу/
2. Не подавам въглероден диоксид, светлината като че ми е малко, но няма как да бъде увеличена. Светя 8 часа на ден, чета някъде 10, другаде 5-6 и се спрях по средата. Харесах си тор на JBL Ferropol и ще прикача по-долу, ако може да дадете съвет дали сте доволни, ако го използвате, и ако не-кой друг е приличен? Също нещо, което ме обърква, е защо има 2 опаковки- една 500ml за 35 лева, и друга-625ml за 25. На какво може да се дължи разликата, при положение, че по-евтината втора е дори с опция за допълване, тоест ще е много по-евтино да се придържаш към нея.
3. Ще ми се да се сдобия с чифт рамирези или апистограми, много ми харесват цихлидите, та дали биха се спогаждали с другите? Мислех и за 3-4 гупи, ноо чета, че повечето започват така уж за цвят и накрая са превзети от мъници. А при мен не е като да няма укрития, в които да се спасяват.

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #23 : сряда, 12 май 2021 г., 10:45 ч. »
Оказа се, че снимките са твърде големи. Прикачвам ги, но са разместени, предполагам ще сте се досетили:
https://imgur.com/a/LhhfNV6

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #24 : петък, 14 май 2021 г., 18:33 ч. »
Цихлидите само с цихлиди. Като разбира се гледаш да са от еднакви хабитати. Не мешай Малави с Американци и т.н.

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #25 : петък, 14 май 2021 г., 20:10 ч. »
Ясно, благодаря за тази подробност. Значи за малко да оплескам нещата днес в магазина, но се сдържах да дочакам отговор и по-добре. Може би ще се насоча към някои трихогастери или килита. Мисля да добавя и мекотели за цвят, сигурно мелании и неритини да помагат с чистенето, стига боцията да не ги излапа. Би ли проявила агресия към тези доста по-едри от планорбиса видове?

Неактивен malomir

• Aquaportal меринджей
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #26 : събота, 15 май 2021 г., 11:54 ч. »
Ще им обърне внимание веднага. Както аз на всеки обяд.  :)

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #27 : неделя, 16 май 2021 г., 21:27 ч. »
Иначе така изглежда всичко-скромничко, но удоволетволяващо за мен засега. Преди седмица и половина е така да се каже "рестартиран" с подредба и растения. Както бях споменал имах проблем с хигрофилата-е вече се развива нормално и то доста се ускори, само не знам кога ще почервенее или това не е този вид, за който я купих. Малко подредбата ми куца, стои празно, та обикалям в търсене на интересни корени и камъни. Мисля другата седмица да пусна и новите рибки, за които се глася. Никъде не намирам килита и може да опитам на пазара, ако е хубаво времето, защото не ми се прави компромис с лабиринтови, когато съм си харесал другите. E това е, пожелавам на всички лека седмица.

Неактивен dennis

• Активен потребител
« Отговор #28 : понеделник, 07 юни 2021 г., 09:16 ч. »
Здравейте, отново за да не отварям нова тема мисля да попитам тук. Става въпрос за осветление. В момента съм с 2 пури 18W Sylvania Aquastar, което за моя литраж прави около 0,35W/L. Пурите са на доста повече от година, но засега като че нямам проблем с това, растенията виреят бавно, но достатъчно. За месец преминах през зелени водорасли. Когато започнах да добавям течен въглероден диоксид Seachem Flourish Excel и тор Flourish, растенията сами ги потиснаха и спряха растежа им. Та за светлината, знам че е малко, нямам възможност за по-голямо тяло, тоест максимума който мога да имам си остава 36W за този литраж. Става въпрос за комбинацията на пурите на Sylvania. Чета, че растенията най-много харесват Gro-lux, но той бил по-слабичък. Също така четох за Daylight, който придава най-добър цвят при рибките, и който имам желание да взема, тъй като си взех пасажче от перлени даниота (оказаха се едни от най-подценените рибки, плениха ме веднага, като първо ги помислих за някакъв вид рейнбоуки) и бих искал да подчертая цветовете им с тази пура, но пък тя е 5000К, върви към UV. Та каква е най-добрата двойна комбинация от тези 3 вида пури Aquastar-Grolux-Daylight при и без това недостатъчно осветление? В избора ми с приоритет са растенията, не рибите, не искам да нарушавам равновесието, което като че ли съм постигнал последните седмици. Качвам снимка за цвят. Благодаря предварително
https://imgur.com/a/6XzAG5A

Неактивен malomir

• Aquaportal меринджей
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #29 : понеделник, 07 юни 2021 г., 20:01 ч. »
Според мен е по-добре да си пуснеш въпроса в раздел осветление. Там, ще го видят повече хора.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.