Соленоводна акваристика > Проблеми

Изчезване на корали

(1/4) > >>

iordanvas:
Здравейте, наскоро си купих 3 коледни корала за рифовия ми аквариум . Вчера като се прибрах видях ,че 2 от коралите ги нямаше ,а от третия беше останала само половината.Може ли да ми кажете на какво се дължи това . Предварително ви благодаря .

Миро:
Малко спам, но е прекалено интересно за да не го кажа.
Снощи по NG Wild гледах как в някакъв обществен аквариум изчезват по същия начин безследно корали от доста атрактивен морски аквариум.Та това изчезване продължи в продължение на 5 месеца, като през това време хората пробваха какво ли не, и няма и няма коралите си изчезват (предимно СПС-и). Накрая решиха да извадят всичко от аквариума за да търсят проблема. След, като махнаха и последният камък леле какво чудовище се криеше под него... нещо като подводна стоножка. Ужасно грозно създание....
Та, че това им изяждаше коралите.
В твоя случай не знам, какъв би бил проблема.Имаме доста компетентни морски акваристи. Те ще ти помогнат но предварително да те предупредя, че сигурно ще ти искат някаква информация за системата.

hanuman:
Колега не си дал информация за системата си нито за обитателите в нея. Малко по подробна информация ще ни е от полза за да може открием причината.  Това е мек корал и ако е загинал се разпада за часове.

iordanvas:
От коралите имам дискозома , зоантус , бабъл анемона, кладиела ,пулсиращ корал ,дървовиден мек корал, малък каменист корал. От рибите имам клоун ,риба мандарин ,риба чистач и риба кардинал  . От ракообразните рак -пустинник и скарида - чистач . Ph- то е между 8,0 - 8,4 .

aquaworld:
Предоставената информацията, която сподели пак е крайно недостатъчна.

Имаме предвид кога е стартиран, обем на аквариума, оборудване (филтрация, скимър, течение - какво уейв мейкъри и тн), живи камъни - количество, осветление, поддръжка на водата - смяна на колко време, какъв %, каква сол ползваш, какви добавки ползваш и честотата на добавяне, храна и всичко друго, което се сетиш.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия