Соленоводна акваристика > Оборудване

Какво ще кажете за sera marin?

(1/1)

Bojo12345:
Какво ще кажете за sera marin biotop led cube 130, аз съм начинаещ в морската акваристика... Човек все трябва да започне от някъде...
Благодаря ви предварително

Rama:
Въпреки привлекателния външен вид, тези аквариуми имат доста технологични недостатъци. Ако не бъдат извършени подобрения, броя на обитателите би бил доста ограничен. Това важи също и за атрактивни и екзотични създания, които бързо стават предизвикателство за соленоводния акварист.

Bojo12345:
Благодаря!
Освен лошия скимер какъв друг проблем имат?

Rama:
Мисля, че някъде обсъждахме недостатъците на този тип аквариуми, но нека спомена пак.
Слаба подкачваща помпа и безсмислена ув- лампа. Лошото при скимъра е, че подмяната му съвсем не е лесна поради ограниченото пространство. Във филтриращите отделения трябва да се ползва субстанция със огромна повърхност за да има някакъв ефект от нея. Ако се имат предвид тези подробности и не са проблем, все пак не трябва да се забравя, че този танк върши работа за дребни, не териториални рибки и ракообразни, както и за непретенциозни меки корали и полипи. Анемони, спонги и тридакни не би следвало да се вкарват, тъй-като гибелта им  би предизвикала катастрофа в целия аквариум.

Bojo12345:
Благодаря още веднъж. И аз като всеки начинаещ си мисля че ще мога да гледам една анемония и 2-3 клоуна, но маи няма да стане.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия