Автоматична хранилка.
Hagen
Nutrafin Profeed Plus
http://www.seapets.co.uk/view-image.html?title=Fish%20Feeder%20Nutramatic%20Profeed%20Plus&filename=662300-large.jpgПлюсове:
Много дълъг живот на батериите.
Стабилна работа месеци наред.
Лесен за разглобяване и почистване.
Просто устройство с минимални шансове за механична повреда.
Минуси:
При сътресения и загуба на контакт със батериите, зададените времена се зачистват (коригира се много лесно за 5 секунди като лaмаринките контактуващи с батериите се изправят за да се притискат по-силно)
Липсва екран с който да бъде определено какви са зададените времена (има способ за проверка дали има зададени такива).
Задаването на времената за хранене става в точно определеното време за това. Не е възможно програмиране за бъдещ час.
Огромна цена (близо 100 лв.) съпоставено с минусите които притежава и простотата на устройството.
При навлажняване има опасност от блокиране на схемата и постоянно въртене на барабана. (случи ми се един път).
Заключение: Тъй като за моя модел капак, се води точно тази хранилка, считам че е добра покупка и дори мислех да си взема една и за другия аквариум.
Не ме притесняват дребните проблеми , защото знам и мога да направя така че да не се случват.
Ако не сте в час със механиката или сте с две леви ръце и не държите точно на тази марка , няма смисъл да си я купувате.
Все пак при мен работи вече близо година и дори един път не съм сменил батерии.
Като цяло мога да кажа- добре работи , но не е на 100 процента сигурна.
Ако изоставям рибите си за повече от 7 дни , бих се подсигурил и по друг начин (навлажняването тук е рисковият фактор).