Аквариуми > Биотопи и биотопни аквариуми

Биотопни аквариуми

<< < (3/4) > >>

raiko:
То ако трябва да бъдем точни и горчивките (виолетки) -Rhodeus ocellatus са пришълци в нашите водоеми, но вече се срещат навсякъде.

ogogogo:
Има едни рибки в нашите реки които са много красиви и ефектни а на всичкото
отгоре са и пасажни.
На жаргон им викат "жълтурки".
Те са най-предпочитаната храна на балканската пъстърва.
Латинското и наименование е PHOXINUS phoxinus,а на български Лешанка.
Мисля че с пасаж от нея може да се получи красив балкански биотоп.
Единствено температурата ще бъде проблем защото не понася температури над 20градуса.
Ето тук за справка http://images.google.bg/images?hl=bg&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Abg%3Aofficial&um=1&sa=1&q=PHOXINUS+phoxinus&btnG=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F&aq=f&oq=&start=0

raiko:
Най-ефектната местна рибка, която съм отглеждал в аквариум е трииглената бодливка.Брачното оцветяване на мъжките е великолепно. За съжаление са рядък вид, който фигурира в червената книга. Колегите, които живеят в черноморските ни градове сигурно са я виждали:
http://images.google.com/images?hl=bg&rls=com.microsoft:bg:IE-SearchBox&rlz=1I7SPDA&um=1&q=Gasterosteus+aculeatus&sa=N&start=0&ndsp=18

nickcave:
Здравейте !
На 2-ри януари стартирах аквариумче - 60 литра, малко но съм решил да го правя с мерак  :)
Набелязал съм рибките и растенията с които ще го заселя, а в момента съм положил грунда, няколко камъка и няколко корена...
Проблемът е че бях решил да се придържам към Южноамерикански биотоп а два от корените ми са мопани/The mopane or mopani (Colophospermum mopane) The tree only occurs in Africa/ !
Всички други обитатели които съм набелязал - рибки и растения са проверени южноамериканци !
Не че е фатално...даже поразгледах профилите тук, доста съколеги са с такива корени в скаларници, южноамерикански цихлидарници и говорят за биотопни аквариуми, но ако трабва да бъдем стриктни трябва да наблегнем на мангровите корени  :)
Въпросът ми е относно различните видове - Nymphaea, според болшинството източници тя не се среща в Южна америка а според Хейко Блехер който претворява област от долното течение на Ксингу край Виктория в биотопен аквариум - цитирам:

--- Цитат ---
В тази област почти не виреят водни растения. Рядко се срещат воднилилии, Nymphaea, Utricularia и плаващи растения,като Pistia stratiotesи Salvinia natans.
--- Край на цитата ---

Дали да направя компромис и с Nymphaea lotus (zenkeri) - много ми харесва !

doncamillo:
БРАВО,hardliner :clapping: :drinks:

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия