Соленоводна акваристика > Соленоводни аквариуми
Нов соленоводен рифов аквариум 52 литра
Steliyan Ivanov:
Какво представлява това зреене на аквариума и колко време продължава?
trex700e:
Нещата не са много далече от сладководната акваристика- тоест минаването на азотния цикъл. С тази разлика, че тук принципа е като при виното-колкото по-стар морски аквариум , толкова по-добре. 1 месец е ок, но по-подробно ще трябва да прегледаш по-дълбока тема досежно това. Има във раздела.
Grey:
Steliyan Ivanov , не искам да ти убивам ентусиазма, ама бий спирачки! От подписа ти разбирам, че имаш малък зоопарк и от скорошните ти въпроси смея да заключа, че има още какво да научиш за сладководната акваристика. Соленоводната иска много по-добра теоретична подготовка, дисциплина и повече пари дори и в умален размер. Всичко можеш да постигнеш разбира се, стига да си добре подготвен!
trex700e:
Аааа, прав е Грей!
В описаното по-горе от мен , за посоченото от теб желание да гледаш само един отшелник , съм посочил какво трябва да прочетеш в океана от информация за морска акваристика.
В случая по-тегавото е, че работата с морския аквариум е на принципа на производството на реактивни двигатели-ясно е кое как става, но са ти необходими идеалните инструменти. Примерно със светлината не можеш да направиш никакъв компромис, на пръв поглед проста задача като това кк да разбиваш кислород е доста трудна, поне за мен.
Тестове, параметри-иска си своето.
Дадох отговор, че е лесно, с презумцията, че например един сладководен растителен аквариум ти е ясен като принципи на работа.
Предвид, че си и от Варна-осмозна вода ти е задължителна и т.н. и т.н. дребни уж неща, но трябва да се приложат.
Steliyan Ivanov:
--- Цитат от: trex700e на петък, 25 декември 2015 г., 12:07 ч. ---
Нещата не са много далече от сладководната акваристика- тоест минаването на азотния цикъл. С тази разлика, че тук принципа е като при виното-колкото по-стар морски аквариум , толкова по-добре. 1 месец е ок, но по-подробно ще трябва да прегледаш по-дълбока тема досежно това. Има във раздела.
--- Край на цитата ---
И аз мислих, че става въпрос за азотния цикъл, но за по-сигурно реших да попитам.
Навигация
Преминаване към пълната версия