Автор Тема: Предлагам боесмани Варна  (Прочетено 4222 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
Отг: Предлагам боесмани Варна
« Отговор #15 : понеделник, 07 юни 2021 г., 21:18 ч. »
Взимай, щом ти дават. :)
Ама малък е съда...

Неактивен bad_dog

• Регистриран потребител
  • Публикации: 14
  • Нас. място: Асеновград
  • Ако неможеш да помогнеш, непречи........
« Отговор #16 : понеделник, 07 юни 2021 г., 21:30 ч. »
Виж и тези са ми ок , аз не съм авантаджия тези който си купих ми ги пратиха от софия пак човека ги ръзвъжда и ми каза същото че е малак но не и чак да не става 250 литра не е от малките акви малък е 50 или 20 литра  :rtfm:

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #17 : вторник, 08 юни 2021 г., 08:16 ч. »
Хахах, спокойно, нищо лично няма в коментара ми. 120см. Е малък съд за тези рибки. Малък е, понеже е къс. Рибите плуват много и с дължината, която е аквариума - тази риба няма да може да набере почти никаква скорост, като вземем на предвид и факта, че няма как да плува от стъкло до стъкло, ще стане още по малко мястото. Иначе, ще си живеят, но няма да може да ги наблюдаваш пълното им поведение. За авантаджийството, какво да кажа - хумор малко не е излишен.

Неактивен bad_dog

• Регистриран потребител
« Отговор #18 : вторник, 08 юни 2021 г., 12:55 ч. »
Вярно е че тук са само разбирачи ,аз  не се обиждав но кой с каквото има с такаова се оправя не всичи имат акви по 3 м или езера аз имам този и харесвам тези риби и смятам да им се радвам  :up:

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #19 : вторник, 08 юни 2021 г., 13:23 ч. »
Нищо лично, трябва да си малко по широко скроен и да търпиш на коментари...
Все пак това е ОБЩЕСТВЕН форум, и като такъв всеки има право да изказва мнение.

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 436
  • Нас. място: Варна
    • Моите аквариуми
« Отговор #20 : сряда, 09 юни 2021 г., 01:50 ч. »
Аз пък все се чудя как учените или кой там изчисляват минималната дължина на аквариума за определен вид риба.За мен реално погледнато,дали ще е 1.20 или 1.50 е все тая(от гледна точка за плуването на рибата).Разлика от половин или един метър е ок,ама за 20-30см да е проблем?!Аз на 1.2 метра ги гледах атерините 4г и нямах оплаквания :) Ама може и по-мързеливи да са били ????

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #21 : сряда, 09 юни 2021 г., 08:26 ч. »
Аси и алтуми ще гледаш също и оскари, че и защо да не и други големи цихлиди. Иначе, ще ги гледаш, но дали ще видиш всичко от тези риби е друг въпрос, както и дали те самите ще разберат какво е да живееш на по просторно място?!
Голяма риба е това бисеманито...аз имах женски в 100см. Еми, тояга си на едни място с/у  течението и така. Сега гледам и рубривитата, като се гонят мъжките Еми малка им идва дължината на аквариума ми от 120см.

Неактивен bad_dog

• Регистриран потребител
« Отговор #22 : сряда, 09 юни 2021 г., 13:56 ч. »
 :up:

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 436
    • Моите аквариуми
« Отговор #23 : сряда, 09 юни 2021 г., 15:24 ч. »
Аси и алтуми ще гледаш също и оскари, че и защо да не и други големи цихлиди. Иначе, ще ги гледаш, но дали ще видиш всичко от тези риби е друг въпрос, както и дали те самите ще разберат какво е да живееш на по просторно място?!
Голяма риба е това бисеманито...аз имах женски в 100см. Еми, тояга си на едни място с/у  течението и така. Сега гледам и рубривитата, като се гонят мъжките Еми малка им идва дължината на аквариума ми от 120см.

Абе според мен,не е ли в реката-все ще и е тясно.Но идеята на поста ми беше как аджаба се изчисляват мин обем и дължина на аквариум за дадена риба???

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #24 : четвъртък, 10 юни 2021 г., 06:56 ч. »
Така - река,езеро и т.н. е дом, който е най добре и по природа. Само че, ние сме ги откъснали от там - по една или друга причина.
Как се изчислява ли... Не зная и аз, но колкото повече - толкова повече. :D
За въпросната риба, лично аз бих дал минимум 160/40/40см. Все пак няма да е само една или само един вид. Даже тези 40см. са малко да кажа 45см. ще е по добре, като минимален р-р.

Неактивен bad_dog

• Регистриран потребител
« Отговор #25 : четвъртък, 10 юни 2021 г., 12:59 ч. »
Аз бих казал който в какъвто си иска съд да си ги гледа не всеки има възможности и условия за басейни така че стига с тези глупости минимум и максимум живеят ли живеят и това е ........

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 6 917
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #26 : четвъртък, 10 юни 2021 г., 18:59 ч. »
Аз пък все се чудя как учените или кой там изчисляват минималната дължина на аквариума за определен вид риба.За мен реално погледнато,дали ще е 1.20 или 1.50 е все тая(от гледна точка за плуването на рибата).Разлика от половин или един метър е ок,ама за 20-30см да е проблем?!Аз на 1.2 метра ги гледах атерините 4г и нямах оплаквания :) Ама може и по-мързеливи да са били ??? ?

Значи веднага отговарям:
Когато имах развъдник имах малки и големи аквариуми. Доста често съм гледал еднакви риби в два различни аквариума. Разликата в държанието, оцветяването и здравословното състояние се вижда ясно. При преместване на риби от малък в голям аквариум, разликата е почти мигновенна към значително по-добре. Боесеманитата обикновенно достигат 15 см. 30 см са два пъти дължината на тялото им. Аз съм кажи-речи 2 метра човек. Ако хола ми беше с още 4 метра по-дълъг, определено щеше да ми е по-добре.
А Аси оплаквания няма как да имаш  :) . Донякъде имаме късмет, че рибите не могат да говорят, защото щяхме да чуем такива работи, които едва ли щяха да ни харесат.

Аз бих казал който в какъвто си иска съд да си ги гледа не всеки има възможности и условия за басейни така че стига с тези глупости минимум и максимум живеят ли живеят и това е ........

Това определено не са глупости. Ако те затворят в един кенеф 2 на 2, и ти ще живееш, но определено няма да ти е ок. Затова има различни риби. Като нямаш възможност за голям аквариум, може да си гледаш неончета в 50 литра и си готов. Въпреки, че аз лично ги гледах в 1000 литра.

Неактивен bad_dog

• Регистриран потребител
« Отговор #27 : четвъртък, 10 юни 2021 г., 20:16 ч. »
Определено си максималист но неони и дребосъци не ме кефят тези Атерини са ми слабост ясно ми е че може и по по но за сега толкова е дълга чергата  :dance3:

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 6 917
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #28 : събота, 12 юни 2021 г., 05:13 ч. »
Рядко има по-хубава гледка да гледашш пасаж от 3-400 неона в голям аквариум.

https://www.youtube.com/watch?v=lGD1vUkaad4

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #29 : събота, 12 юни 2021 г., 10:55 ч. »
Рядко има по-хубава гледка да гледашш пасаж от 3-400 неона в голям аквариум.

https://www.youtube.com/watch?v=lGD1vUkaad4

Супер е аквариума!
Какво стана с джуджетата?

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.