Рибки > Аквариумни рибки - общ раздел

Първи аквариум - начинаещ

<< < (2/63) > >>

wire:
Както написах, лекувал с Нистатин, не съм запознат с метода по-горе.
Какво точно значи био филтър също не съм сигурен. Филтрацията може да бъде механична, биологична и химична, като и трите могат да се извършват от един филтър. Ти нямаш ли филтър сега?
Ако не прехванваш и храниш с качествена храна, няма и да има много остатъци или даже никакви, които да цапат допълнително. Акитата са си като тор за растенията, те се преработват от бактериите в грунда и филтъра, стига да не пренаселиш аквариума. Може да сифонираш веднъж на 2-3 месеца.

Kristiqn Todorov:
ОК разбрах благодаря че се отзоваваш иначе положението не ми харесва 1-во да ти споделя някои работи значи аквариума е rs 300A много стар с вграден филтър в капака който пише 450л/ч като ми казаха че с него не ми трябва помпа за въздух което сега малко ме съмнява че този филтър чрез движението на водата аерира което не е добре за рибките( в смисал не мисля че това движение от филтъра аерира достатъчно водата) 2-ро малък литраж труден за чистене .. честа смяна на водата не мога да създам в него добри условия на рибките надявам се във новия да не е така понеже малко се разочаровах и ми падна ентусиазма.

Сутринта като се събудих болната молинеза беше умряла....
Сега се прибирам температурата е 28 градуса и видимо гупите са се забили горе на повърхностна (сигорно не стига килсорода) платите са доло но не дишат тежко щъкат колкото могат а женската молинеза мисля че е пътник тя диша тежко седи доло на грунда и не мърда

Спрях нагревателя понеже явно без допълнително аериране на тази температура не им е добре на гупите и платите, молинезката съм ч отписал сега питането ми е след като болната умря на път е и приятелчето и а гупите и платите нямат петна да продалжа ли 5 дена с препарата или да го спирам ?

За утре си остава да купя растения и още малко грунд и да стартирам другия аквариум дано поне гупите и платите успея да ги прехфърля там но трябва да искарат още 2 седмици в малкия (в се пак ще останат 4 рибки само)

Биофилтъра е на Dajana pet и 10 дена преди да пусна рибки слагах от него всеки ден определно количество спрямо литрите така ми казаха от магазина че е препоръчително (това са бактериий) сега слагам от него само при смяна на водата дават го по 5 мл на 25 литра аз слагам по 2 мл за 10 литра вода
 

Kristiqn Todorov:
Има ли как да стартирам големият аквариум и с препарати някакви да кажем до 48 часа да пусна рибките от малкия? Останаха 2 гупи и 2 плати като или водата е зле или кислород нямат не знам какво да правя 2те гупи седят на повърхността а платите доло в ъгъла и само се поклащат и какви биха последиците ако пусна рано рибките

bustama:
Стартирайте аквариума , 63литровия и който оцелее... Това 13л. Е една кофа вода... Сменяйте на три дни 20-30л. Има препарати, като биотопол на jbl за стабилизиране на водата. Използва се при старт на аквариуми. Задължително е да сменяте вода с престояла поне 5-6дни. И никакви риби не добавяйте, така два месеца! Когато се  пускате нови риби в аквариума, се прави преход. Като постепенно в плика на рибите , се добавя вода от аквариума. Така продължителността на действието е да кажем 30на минути. И след това, рибите се пускат в аквариума.

Kristiqn Todorov:
Колеги малко развитие приключих с малкият аквариум споминаха се и 2-те плати и останах само 2 гупи които ги дадох на 1 приятел пък каквото стане.
Днес стартирах другия като сложих около 9-10кг грунд (около 4-5см дебелина стана) сложих нагревател 50W и филтър който аерира Eheim Aquaball 60 напълних като остравих 3см до горе така пишеше в книжката и побра 50литра вода вчера от пазара купих 1 валиснерия 1 Лизимахия за заден план 2 криптокорини за среден план и за преден взех лопедия кардиналис мини (не знам дали ми е добра комбинацията но това засадих в момента) като имам проблем с криптокорините само те не "плувът" в водата така да го наречем засадил съм ги и листата им седят близо до дъното и обърнати на опаки.... някакви идеи?
За тези растения от човека който ги купих ми каза че било хубаво да торя като ми предложи от него да купя 50мл - 5лв което стигало за 5 седмици (по 10 мил на седмица) за сега ще оставя аквариума така да си седи и да си отлежава
Лампата ми е от комплекта 1x50 см LED 8w по колко часа на ден да п пускам в началото и за напред разбира се ?
Добавям Dajana Biofilter + stop chlor (по таблица според литрите)

Мисля след 20 дни да добавя първите рибки като сам се спрял на два варианта
Дали ще се получи 2 рамирезита(мъжко и женско) + пасаж неон (8-10бр) + някой друг сом като не съм решил 2 анцитруса или 3-4 коридораса ( може ли рамирезитата да са поваче ?)

Другият варуант ми е пак живородки примерно 2- гупи 2 плати 2 молинези 2 хелера (двойки мъжки и женски) и пак дилемата с сомовете...
Какво ще ме посъветвате като 1-вият вариант по ми допада стават около 10-12 рибки което ми се вида допустимо

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия