Автор Тема: Ph Контролер съвет  (Прочетено 2039 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен a_andreew

• Активен потребител
  • Публикации: 112
Отг: Ph Контролер съвет
« Отговор #15 : вторник, 28 септември 2021 г., 20:49 ч. »
Здравейте , така насочена флейтата изкарва  цо2 колко точно не знам. Цо2 се подава постоянно и така  пх е сравнително постоянно  , аз съм настроил 6,55 на контролера. Много важно е как се разтваря цо2 , след всичките  ми опити на ефикасен е ресктор тип 77.

Неактивен Daniel

• Dwarf Amazon Enthusiast
  • Заслужил потребител
  • Публикации: 210
  • Нас. място: София
  • Аквариум: Гола Вода
« Отговор #16 : вторник, 28 септември 2021 г., 23:52 ч. »
Утре ще настроя флейтата да не прави толкова много вълни на повърхноста, иначе използвам Дифузер на Dennerle който не е лош според мен, взел съм и директен дифузер JBL PROFLORA Direct но ме мързи да го сложа че трябва да преправям всичко, надявам се да не е лош. И аз съм чел че е доста ефикасен този тип 77 реактор, но за сега ще ползвам това което имам.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #17 : вторник, 28 септември 2021 г., 23:52 ч. »
Здравей отново.

Според теб е рисково защото се поддава CO2 и през ноща ли, или може да не спре и да поддава цял ден?

За няколкото дни в който го ползвам контролера ми прави впечатление че като не светят лампите и не подава C02 или поне аз не го засичам. Да не би защото на тъмно растенията излъчват въглероден диоксид  :hmm:

Имам и едно питане, абе те са много де но може би тук не им е мястото, сложил съм флейтата на помпата да прави вълнички на повърхоста на аквариума за да не образува ципа, а четох че така се губи доста CO2 дали да я сваля за да раздвижва по малко водата на повърхноста, Благодаря.

През нощта, когато загасне светлината, растенията започват да отдават Цо2 и да, ако не се спре подаването става опасно за рибите. Говорим за холандски тип аквариум, с много растения. По принцип Цо2 то се вързва на таймера на осветлението и когато то спре, спира и подаването на газа. По този начин е сигурно, че рибите няма да се задушат през нощта.
Относно флейтата не би трябвало да има проблем. Цо2 трябва вече да е достатъчно разтворено във водата, в зависимост от реактора ти, но все пак ако реактора ти е кофти да, малко се губи от газа.

Неактивен Daniel

• Заслужил потребител
« Отговор #18 : сряда, 29 септември 2021 г., 00:15 ч. »
Аз махнах таймера и оставих контролера да управлява CO2-то постоянно ден и нощ, надявам се всичко да е ок и да не омажа положението. Четох по различни сайтове че доста хора правят така, а някой пък си връзват контролера с таймер за по голяма сигурност. Аз имам 10бр. рибки и реших да рискувам, да се надяваме че няма да ги уморя.

Неактивен a_andreew

• Активен потребител
« Отговор #19 : четвъртък, 30 септември 2021 г., 19:07 ч. »
Здравейте  , контролера поддържа нивото на пх постоянно и няма да умори рибите ако е в нормите от таблицата. Когато има нужда контролера регулира цо2 автоматично то и това му е функцията да подава или да спре цо2 то.

Неактивен Daniel

• Заслужил потребител
« Отговор #20 : вторник, 05 октомври 2021 г., 09:11 ч. »
Здравей да за сега няма никакъв проблем всичко си върви супер, малко не съм наясно точно колко е PHто по моята скала ми дава тъмно зелено към 7.1, поръчал съм тест за KH и за pH 6.0-7.6 на JBL имаше и  pH от 3.0-10.0 PH но взех първия, също да ви питам Ph елкектрода напълно потопяем ли е, никъде не можах да разбера даже в сайта на производителя, Благодаря.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #21 : вторник, 05 октомври 2021 г., 10:27 ч. »
Ако е затворен херметически, няма проблем да го потопиш целия, но по принцип е важно да е под вода долната част, където е и сензора му.

Неактивен Daniel

• Заслужил потребител
« Отговор #22 : сряда, 06 октомври 2021 г., 17:46 ч. »
Не можах да разбера дали е затворен херметически, след запитване ми казаха че не е нужно да го потапям цялия само 3-4 см, и трябваше да им пиша че ще го ползвам на аквариум, и се интересувам колко мога да го потопя за да го скрия някъде зад растенията.

Нормално ли е на чекера да ми показва примерно 6.7pH а контролера да е настроен на 6.1pH. Преди ми беше настроен на 6.5 отчиташе ми 7.1, още не мога да преценя как правилно да го настроя, и кое точно да гледам чекера или контролера.

Неактивен a_andreew

• Активен потребител
« Отговор #23 : четвъртък, 07 октомври 2021 г., 14:12 ч. »
Здравейте, сложете снимка на електрода така по лесно ще се даде мнение, аз ПХ сондата сложил до половината във водата.

Неактивен Daniel

• Заслужил потребител
« Отговор #24 : четвъртък, 07 октомври 2021 г., 22:26 ч. »
Здравей ето снимка на електрода

Ето снимка и как съм го сложил в момента, потопил съм малка част от капачката, незнам точно как се казва. Имам капак и не мога да го затворя ако е по високо.

Неактивен a_andreew

• Активен потребител
« Отговор #25 : петък, 08 октомври 2021 г., 14:27 ч. »
Здравейте, според мен е силиконов горния край и няма да има проблеми. Аз си изрязах стъклото малко повече за да мога да сложа и накрайниците на канистера и сондата.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.