Аквариуми > Направи си сам

Как да сменям водата най-лесно?

(1/1)

oshko:
Имам 160л аквариум. Чудя се как да му сменям водата?
Вариант 1 е да пълня кофи да престоява, но нямам много място. Ако сменям 30-40л е изпълнимо. Но аквариума е нависоко и трябва да пълня с кана.
Вариант 2 е направо с маркуч, имам за миене на балкон. Предполагам пак не трябва да е повече от 30-40л заради хлора. Мога да ползвам някакъв филтър или химия за хлора? Но остава проблема с температурата, защото маркуча е закачен на студената вода, не на смесител. Така ако налея 40л студена вода не е ок, вариант ли е да наливам всеки ден по 10л?
Как е най-лесно?

EmiliqnD:
Аз сменям с маркуч директно от банята.Температурата си я нагласям с крановете (водата е от бойлера)След като сменя водата навивам маркуча и го прибирам.Ползвам такава приставка купена преди 7-8години.

https://bazar.bg/obiava-7292711/adapter-za-smesitel-i-markuch-za-voda-fitingi-gardena


А гледам има и друга подобна

https://www.store.bg/p258640/universalen-adapter-za-smesitel-hozelock.html

malomir:
Ръгай смело с маркуча както ти казва Емилиян.

a_andreew:
Здравейте, имам два аквариума единя е 540 литра а другия 215литра, място за съхранение на вода нямам и ползвам директно водата от бойлера. Става дума за София и да си призная малко ме помръзва и слагам маркуча на изходящата тръба на ехайма и така го точа големия аквариум, но малкия си го чистя с маркуча като време около 40 минути е цялата процедура.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия