Автор Тема: Смяна на канистър  (Прочетено 975 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Kristiqn Todorov

• Активен потребител
  • Публикации: 164
Смяна на канистър
« : сряда, 09 август 2023 г., 13:41 ч. »
Здравейте приятели имам ехейм классик 150 (300литра час) ползвам го в 60 литра аквариум мислех да мина на классиц 250 който е по голям с по голям дебит 440/h, но ми изпада и Тетра ЕХ 700 който е с дебит 700/h и го дават за аквариуми от 100 до 200 литра дали ще прави центруфуга и ще дойде много на 60 литра аквариум

Неактивен a_andreew

• Активен потребител
  • Публикации: 112
Отг: Смяна на канистър
« Отговор #1 : четвъртък, 10 август 2023 г., 13:26 ч. »
Здрасти, завърташ кранчетата и си намаляш дебита.

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 436
  • Нас. място: Варна
    • Моите аквариуми
« Отговор #2 : четвъртък, 10 август 2023 г., 19:07 ч. »
Не се занимавай с Тетра.Има много оплакали се от канкстрите им.Вземи ехайм или джбл.

• Активен потребител
« Отговор #3 : петък, 11 август 2023 г., 22:29 ч. »
Оказа се че е по стар явно и няма и кранове ще търся ехейм 250

• Активен потребител
« Отговор #4 : четвъртък, 31 август 2023 г., 19:03 ч. »
Колеги какво ви е мнението за флувал 207 на 60 литра и дали е по добър избор от класик 250?

Неактивен Lightning_boy

• Активен потребител
  • Публикации: 34
« Отговор #5 : петък, 01 септември 2023 г., 08:11 ч. »
Колега, аз имам едно питане преди да дам съвет. Тези 60 литра, които казваш, че е аквариума, са чист обем на аквариума или са 60 литра вода в аквата?
Питам, защото ако са чист обем, като отпадне декорацията, грудна и малко от горната точка на пълненето на аквариума и не знам дали до 50 литра вода ще ги докараш.
Флувала е хубав вилтър, но човек почти 800л. на час на 50 литра вода това са си почти 18 пъти да превърта водата на час. Айде, ще вземем под внимание, че има и медиа и ще падне дебита, но да речем, че ще падне на 650-700л. на час, това според мен е адски много освен, ако не сложиш кранова да ограничаваш депита, но това пък ми се струва малко безмислено...
Аз лично бих заложил на Ехайм. Тетрата не я коментирам. Все едно да сравнявам Волво с Дачиа.

Питай, ако имаш нужда от помощ. Ще помагаме с каквото можем.

• Активен потребител
« Отговор #6 : неделя, 10 септември 2023 г., 20:56 ч. »
Аквариума е на ехейм и цялото оборудване 63 литра е по контур, около 5 см е грунда има и декораци като корени азалия и поне според мен средно до силно залесен може би е около 50-53литва вода малко го бях оставил на заден план и сега пак се активизирах сложих още едно лед осветление и ми хрумна да сменя и с по силен дебит филтера не мога да преценя моят классик 150 който е 300л/час дали е достатъчен за реално 50-53 литва вода в момента има 10 барбуса и 1 лабео 2 сома от около 1 година ни ми пообмръзнаха и мисля да ги заменя с около 15-тина по дребни риби примерно Неони и още нещо. Fluvala го отписах поради големият дебит може би классика 250 е по добрият вариант

Неактивен Lightning_boy

• Активен потребител
« Отговор #7 : понеделник, 11 септември 2023 г., 07:23 ч. »
Взимай 250. Този твоя ми се струва къс за този аквариум. Въпреки, че то основно си зависи от натоварването де, но все пак...

• Активен потребител
« Отговор #8 : сряда, 13 септември 2023 г., 20:32 ч. »
Ще се оглеждам за 250 иначе моя го дават от 50 до 150 литрови едва ли не съм на минимума и трябва да е добре

Неактивен Lightning_boy

• Активен потребител
« Отговор #9 : четвъртък, 14 септември 2023 г., 07:14 ч. »
Пак казвам, след като толкова време е изкарал и си нямал проблеми, според мен всичко е точно.

Неактивен a_andreew

• Активен потребител
  • Публикации: 112
« Отговор #10 : вторник, 19 септември 2023 г., 11:21 ч. »
Здравейте, сменявал съм лопадките на филтри ехайм 2217 с такава от 2215 за да намаля дебита и така докато не се задръсти и ги отновоо подмених. Почти съм сигурен ,че е може да се сложи и обратно лопадки от 2217 на 2215 и така да се вдигне дебита на филтъра.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.