Автор Тема: UV лампа езерна за аквариум  (Прочетено 827 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен a_andreew

• Активен потребител
  • Публикации: 112
UV лампа езерна за аквариум
« : вторник, 14 ноември 2023 г., 10:59 ч. »
Здравейте, във връзка с тежка зараза, която стана към 14 август и последващи лечения със най различни препарати не успях да спася 95% от рибите. Познати ми препоръчаха ми да си взема ув лампа, която да я вържа към канистера и да регулира патогенните организми. Купих си ехеим reeflexuv 500, който го вързах към канистера и го пуснах на био филтрация за да може да свали дебита 400литра и така да има ефект и към вредните бактерий. Въпроса ми към знаещите е ако взема ув лампа за езера примерно ехеим clear uvc 18w според мен ще е по удачна от съществуващата.

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 436
  • Нас. място: Варна
    • Моите аквариуми
Отг: UV лампа езерна за аквариум
« Отговор #1 : вторник, 14 ноември 2023 г., 19:04 ч. »
Здрасти,колкото е по-мощна ув лампата,толкова по-голям дебит на филтъра позволва.Ако пък включиш 18в към 400л /ч дебит,ще изпържиш всички вируси и бактерии за нула време.
Но ув лампата има и кофти страна-рибите се изнежват,имунната им система отслабва.

Неактивен a_andreew

• Активен потребител
  • Публикации: 112
« Отговор #2 : сряда, 15 ноември 2023 г., 08:55 ч. »
Здрасти, значително по изгодно е да се вземе такава за езера и то на ехайм отколкото за аквариуми и затова ми беше въпроса. Иначе стабилизирах положението в аквариума и има вече нови обитатели, които нямат признаци на заболяване. Уж в големия обем е по лесно да се оправи човек, но нещата излязохо извън контрол. Мисля да я оставя да работи 1 месец и после само при нужда и вкарване на нови обитатели.

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 436
  • Нас. място: Варна
    • Моите аквариуми
« Отговор #3 : сряда, 15 ноември 2023 г., 10:22 ч. »
Вариант е да я ползваш само при нужда.Чел съм ,ме ги ползват след смяна на вода за 24 часа.При мен работеше постоянно,но рибите се изнежиха и почнаха да се разболяват от бактерии и вируси,които обикновено носят в себе си,но имунната им система ги държи здрави.Продадох я моята проточна ехайм 500 и сега имам китайска,като вътрешен филтър е,слагам я при нужда-за 3 г -3 пъти най много.Под 100 лв е,двбита май беше 800.За мен е по-добър вариант от проточната,ако няма да се ползва постоянно.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.