Автор Тема: MICROBE-LIFT Herbtana Reef and Marine & MICROBE-LIFT Artemiss Reef and Marine  (Прочетено 17409 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Pet-Paw.com

• Активен потребител
  • Публикации: 24
  • Онлайн зоомагазин
    • Зоомагазин Пет Пау
Отг: MICROBE-LIFT Herbtana Reef and Marine & MICROBE-LIFT Artemiss Reef and Marine
« Отговор #30 : сряда, 08 декември 2010 г., 15:54 ч. »
Благодаря, че споделяте вашия опит с продуктите.
Вече започвам да чувам доста добри отзиви от хората използвали продуктите, което ме радва много.
Надявам се и за напред това да продължи и все повече хора да открият удоволствието да се раздват на добри аквариуми с по-малко положени усилия за подръжка им.
Аз също започвам да ги ползвам в току що стартирания ми аквариум. Ще сложа някоя друга снимка в профила си, за да го покажа като добие вид.
Онлайн  зоомагазин Пет Пау - всичко за вашите домашни любимци.

Неактивен geniusloci

• Активен потребител
  • Публикации: 51
Отг: MICROBE-LIFT Herbtana Reef and Marine & MICROBE-LIFT Artemiss Reef and Marine
« Отговор #31 : сряда, 31 октомври 2012 г., 10:00 ч. »
А водка метод някой няма ли да се престраши да изпробва?
Доколкото съм запознат с нея не вреди на обитателите в дозите, в които се добавя,засилва окраската и тонуса на коралите и най-важната функция сваля нитрати и фосфати,там където нивата в някои аквариуми са трайно високо закотвени и други методи не помагат.

Съжалявам, че вдигам стара тема, но се зачитах де що има докато си пия кафето и този въпрос/отговор не ми се стори еднозначен. Водката се ползва за източник на въглерод, който от своя страна е "храна" за бактериите и по този начин се увеличава популацията им, като страничен ефект от това е намаляването на нивата на фосфатите и нитратите (както и амоняка и нитритите на първо време, мисля). Дозирането на водка е като цяло мътна история - знае се що-годе колко, не се знае точно кои бактерии се възползват, не се знае дали бумът на бактерии няма да се отрази зле на някои обитатели, трудно е да се предскаже какъв ще е резултатът при ниски нива на фосфати и нормални на нитрати (ако ползвате фосфат ремувъри, нищо чудно, аз фосфати нямам, нитратите ми се вдигнаха тройно за 5-6 дена прехранване).

Повишаването на оцветеността на коралите и желанието им да се хранят е резултат от снижаването на нивата на нитратите и фосфатите, а не резултат от самото добавяне на водка.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.