Автор Тема: MICROBE-LIFT Herbtana Reef and Marine & MICROBE-LIFT Artemiss Reef and Marine  (Прочетено 17715 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Rama

• Мотохолик, акваманиак
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 866
  • Нас. място: гр.София
  • Ако ще се давиш, не се мъчи в плитка вода.
Отг: MICROBE-LIFT Herbtana Reef and Marine & MICROBE-LIFT Artemiss Reef and Marine
« Отговор #15 : сряда, 10 ноември 2010 г., 21:38 ч. »
Убеден съм, че един препарат, ако лекува ефикасно няма как да е безвреден за безгръбначните и микрофауната, на флората и микрофлората на аквариума. Нали тези червеи, ракообразни, едноклетъчни (амилоодиниума е от растителен произход) и  бактерии са от същите семейни групи, от които и съществата, които се опитваме да задържим живи. Техните органи и органели са по-просто устроени от тези на рибите и много по-податливи на увреждания, а телата им склонни да акумулират токсини. Това, че препарата в рамките на няколко дни не е предизвикал масова гибел не значи, че това може да се повтаря многократно със същия успех.
Ако някой наистина е открил как вълка да е сит и агнето цяло... :emc: значи е намерил начин да заобиколи - биологичните, химичните и физичните закони и то накуп  :eyes:
Лесно забравяме грешките си, ако не са известни на никого освен на нас.

Неактивен NikolaV

• Активен потребител
  • Публикации: 199
  • Нас. място: София
Отг: MICROBE-LIFT Herbtana Reef and Marine & MICROBE-LIFT Artemiss Reef and Marine
« Отговор #16 : сряда, 10 ноември 2010 г., 22:24 ч. »
Всъщност в описанията на продуктите никой не споменава думите лекува, убива и подобни. Или по никакъв начин не се говори, че влияе по някакъв начин на бактерии и паразити.
Говори се за имуно-стимулант, имуно-подобрител и подобни. Или просто помага на рибата сама да се справи с проблема като и укрепва имунната система. Или поне аз така го разбирам.
Не твърдя, че е ефективно.

Неактивен Rama

• Мотохолик, акваманиак
  • Модератор на раздел
« Отговор #17 : събота, 13 ноември 2010 г., 18:48 ч. »
ОК, така е  :up:.

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 219
  • Нас. място: Силистра
  • Аз говоря бавно...те ма мислат прос
« Отговор #18 : събота, 13 ноември 2010 г., 21:22 ч. »
Каквото и да си говорим - нямаме опит с тези продукти.
Преди няколко седмици си говорихме с колегата от Pet-Paw и преди дни решихме, че е крайно време да се опитаме да направим нещо с популяризирането им. Ще издам малко информация тук, а по-късно ще я обявя и официално. Наградите за следващия кръг "конкурс за снимка на аквариумен обитател" ще са точно от продуктите на Microbe-lift.
Предлагам ви да изчакате отзивите от употребата им, както и да се включите в конкурса.
Че в спора се раждала истината - не винаги е вярно.
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"
http://www.youtube.com/watch?v=jEp2jSD4xKc

Неактивен Rama

• Мотохолик, акваманиак
  • Модератор на раздел
« Отговор #19 : събота, 27 ноември 2010 г., 11:17 ч. »
Не знам дали в спора се ражда истината, но надявам се чрез практиката да я докажем.
Започнах прилагането на продукта Тера-пи на Microbe-lift. Първоначално впечатленията ми са добри, но ефекта трябва да се проявява по-нататък във времето  :up:.

Неактивен Canary

• Активен потребител
  • Публикации: 170
  • Нас. място: Norwich, UK
  • On the Ball, City
« Отговор #20 : събота, 27 ноември 2010 г., 12:02 ч. »
Не знам дали в спора се ражда истината, но надявам се чрез практиката да я докажем.
Започнах прилагането на продукта Тера-пи на Microbe-lift. Първоначално впечатленията ми са добри, но ефекта трябва да се проявява по-нататък във времето  :up:.

Какво се е случило, ако не е търговска тайна?
Kick it off, throw it in, have a little scrimmage,
Keep it low, a splendid rush, bravo, win or die;
On the ball, City, never mind the danger,
Steady on, now’s your chance,
Hurrah! We’ve scored a goal, City! City! City!

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
« Отговор #21 : събота, 27 ноември 2010 г., 14:34 ч. »
И аз от своя страна започнах да слагам от SPECIAL BLEND-a като заместител на DENITROL от JBL. Започнах експеримента вчера. Замерих всички показатели на водата преди да добавя от продукта в аквариума. Нивата на нитрити и амоняк са нулеви, а нитратите са 15. Изключих UV лампата за 72 часа, както е по инструкцията на производителя. При обявена доза от 60 мл за аквариум с моите размери, аз вложих 80 мл, защото това е препоръката за соленоводен аквариум. Продуктът има силна миризма на блато, която в началото е неприятна, но бързо изчезва. Ще замервам нитрити, нитрати и амоняк през ден. Скоро ще имам и база за сравнение, която ще споделя.
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"

Неактивен Canary

• Активен потребител
  • Публикации: 170
  • Нас. място: Norwich, UK
  • On the Ball, City
« Отговор #22 : събота, 27 ноември 2010 г., 14:49 ч. »
И аз от своя страна започнах да слагам от SPECIAL BLEND-a като заместител на DENITROL от JBL. Започнах експеримента вчера. Замерих всички показатели на водата преди да добавя от продукта в аквариума. Нивата на нитрити и амоняк са нулеви, а нитратите са 15. Изключих UV лампата за 72 часа, както е по инструкцията на производителя. При обявена доза от 60 мл за аквариум с моите размери, аз вложих 80 мл, защото това е препоръката за соленоводен аквариум. Продуктът има силна миризма на блато, която в началото е неприятна, но бързо изчезва. Ще замервам нитрити, нитрати и амоняк през ден. Скоро ще имам и база за сравнение, която ще споделя.

Аз само не разбрах, защо ги добавяте? Профилактика, или има нужда ???
Kick it off, throw it in, have a little scrimmage,
Keep it low, a splendid rush, bravo, win or die;
On the ball, City, never mind the danger,
Steady on, now’s your chance,
Hurrah! We’ve scored a goal, City! City! City!

Неактивен aquaworld

• Активен потребител
  • Публикации: 1 574
    • Аква свят
« Отговор #23 : събота, 27 ноември 2010 г., 15:13 ч. »
Това са бактериални култури за поддържане на добро биологично равновесие - като профилактика.

http://www.aquaportal.bg/forum/magazini/pet-paw-com-i-produktite-na-microbe-lift-v-blgariya/ - тук са описани продуктите. :)

Има други продукти, които са за лечение. Надявам се, да не ни се наложи употребата им. ;)

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
« Отговор #24 : събота, 27 ноември 2010 г., 17:35 ч. »
Аз само не разбрах, защо ги добавяте? Профилактика, или има нужда ???

Специално обясних моите мотиви. Това са нови продукти на нашия пазар, а аз реших да опитам част от тяхното въздействие върху аквариума вкъщи. Исках да имам лични наблюдения поне относно биологичното влияние върху нитрити, амоняк и нитрати. Ако забележа нещо нередно или такова, което да не отговаря на моите очаквания - веднага се връщам на старите методи и препарати.

Неактивен Rama

• Мотохолик, акваманиак
  • Модератор на раздел
« Отговор #25 : събота, 27 ноември 2010 г., 21:20 ч. »
Разбира се, ако не потръгнат нещата ще се наложи да се върнем към старите методики.
При редовно следене на показателите едва ли е възможно да се случи нещо фатално  :ok:.

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
« Отговор #26 : сряда, 08 декември 2010 г., 11:43 ч. »
Малко обновяване на темата няма да е излишно.
Изминаха 2 седмици от първото влагане на MICROBE LIFT SPECIAL BLEND в аквариума ми. Нивата на амоняк и нитрити се задържаха на нулевите си позиции, което означава, че бактериите все пак работят. Видимо намаля зацапването на стъклата и техниката в аквариума. Същото важи и за отлаганията по дъното, което спестява от времето за почистване. Единственият показател, при който не забелязвам промяна - нивото на нитрати си остава в границите между 10 и 15 (много е близка цветната индикация в теста на JBL и ми е трудно да преценя съвсем точно), но и те са в норми. Наблюденията продължават.

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
« Отговор #27 : сряда, 08 декември 2010 г., 11:49 ч. »
... в границите между 10 и 15 (много е близка цветната индикация в теста на JBL и ми е трудно да преценя съвсем точно)...

Малко извън темата - щом се колебаеш между 10 и 15, това си е направо точност до седмия знак след десетичната запетая. При теста на Сера се "дзверя" и не мога да избера измежду 10 и 25 мг/л. :)
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен Rama

• Мотохолик, акваманиак
  • Модератор на раздел
« Отговор #28 : сряда, 08 декември 2010 г., 15:27 ч. »
И аз продължавам да ползвам в зоопарка Тера-п и въздействието му все повече ми харесва. Влакнестите водорасли вече почти изчезнаха като на тяхно място растат някакви макроалги, които изглеждат симпатично, но все още не мога да ги идентифицирам. Танговете все още не им обръщат внимание, защото всеки ден ядaт на корем и то по три пъти  :D.
Не смятам, че малкото количество нитрати влияе зле на обитателите, важното е да няма от другите "продукти" :ok:.
Междувременно се снабдих и с Хербтана и Артемис, и мисля при първа възможност да ги изпробвам.

Неактивен Ilianidis

• Активен потребител
  • Публикации: 71
« Отговор #29 : сряда, 08 декември 2010 г., 15:49 ч. »
Малко обновяване на темата няма да е излишно.
Изминаха 2 седмици от първото влагане на MICROBE LIFT SPECIAL BLEND в аквариума ми. Нивата на амоняк и нитрити се задържаха на нулевите си позиции, което означава, че бактериите все пак работят. Видимо намаля зацапването на стъклата и техниката в аквариума. Същото важи и за отлаганията по дъното, което спестява от времето за почистване. Единственият показател, при който не забелязвам промяна - нивото на нитрати си остава в границите между 10 и 15 (много е близка цветната индикация в теста на JBL и ми е трудно да преценя съвсем точно), но и те са в норми. Наблюденията продължават.

А водка метод някой няма ли да се престраши да изпробва?
Доколкото съм запознат с нея не вреди на обитателите в дозите, в които се добавя,засилва окраската и тонуса на коралите и най-важната функция сваля нитрати и фосфати,там където нивата в някои аквариуми са трайно високо закотвени и други методи не помагат.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.