Автор Тема: Kонкурс за снимка на аквариумни обитатели - правила.  (Прочетено 6086 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Boby_

  • Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • *****
  • Публикации: 3 635
  • Нас. място: София
  • Пол: Мъж
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
Kонкурс за снимка на аквариумни обитатели - правила.
« : четвъртък, 22 януари 2009 г., 09:11 ч. »
Постоянен конкурс на AQUAPORTAL.BG за снимка на аквариумни обитатели.

Правила1. Условия и начин за участие

 a. Имат право на участие всички регистрирани потребители на AQUAPORTAL.BG.

 b. Всеки участник има право да изпрати по една своя АВТОРСКА снимка на аквариумен обитател за всеки кръг от конкурса. Снимката трябва да е с максимален размер 1024 (височина или широчина) пиксела. Снимки, които надвишават тези размери или са значително по-малки от тях, няма да се допускат до участие. Няма да се допускат също така и снимки на цели аквариуми. Не могат да участват и снимки, които вече са участвали в предишни кръгове на конкурса. Журито има право да спре от участие дадена снимка, ако прецени, че тя е в нарушение на духа на конкурса, дори да не е в пряко нарушение на правилата. Не е задължително аквариумът да е собственост на участника. Снимката не трябва да съдържа името на участника, неговият ник във форума или друг нарочен белег, по който той да може да бъде идентифициран.
 
 c. Кандидатстването за участие става чрез изпращане чрез електронна поща на адрес konkurs@aquaportal.bg или чрез лично съобщение с тема "Конкурс" до Boby_. Не забравяйте, че писмото или личното съобщение трябва да съдържа потребителското име на участника, заглавието на снимката, кратко описание (по желание) и линк към самата снимка/прикрепен файл с изображение. Участници, които не са посочили потребителските си имена, ще бъдат дисквалифицирани.
 
 d. След изтичането на срока за приемане на снимки за участие журито публикува конкурсна тема, която съдържа допуснатите до участие снимки заедно със заглавията, описанията и потребителските имена на авторите им.


2. Условия и начин на гласуване

 a. До гласуване се допускат всички регистрирани преди началото на текущия кръг от конкурса потребители на AQUAPORTAL.BG с изключение на участниците в конкурса.
 
 b. Оценяването на снимките от всеки гласуващ става чрез поставяне на оценка по десетобалната система (от 1 до 10) за всяка една снимка. Оценката се поставя по лична преценка на гласуващия, като е препоръчително да се вземат предид фотографските качества на снимката (фокус, цветове, експозиция, композиция и др.), както и качествата на обекта. Гласуването е тайно и става чрез попълване на автоматична форма, линк към която ще има в темата за текущия кръг на конкурса. Всеки гласуващ ще има възможност ако желае, да напише и свой коментар за всяка от снимките.
 
 c. Формирането на класирането става, като снимките се подреждат по бал, формиран от средната аритметична оценка на всички гласували за съответната снимка. В срок от пет дни след приключване на гласуването журито ще публикува обработените резултати.


3. Срокове

 a. Конкурсът e постоянен и се провежда веднъж на два месеца, като сроковете ще се обявяват в конкурсната тема за всеки кръг.


4. Други

 a. Всички въпроси и казуси, които не са предвидени в настоящите правила, подлежат на конкретно решение от страна на журито.

 b. Коментари за снимките във форума по време на гласуването не сe допускат и ще бъдат изтривани по усмотрение на модератора на съответния раздела.
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

 Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.