Соленоводна акваристика > Соленоводни аквариуми
Очаквани и неочаквани гости в морските аквариуми
aquaworld:
Искам да приканя всеки, който има някаква информация от първа ръка за някое такова жУвотно, било то полезно или не, да пише по въпроса. Всички знаем, че никой не е виждал всички съществуващи гадинки, както и че тази тема е много обширна и едва ли ще покрием голяма част от нея. Именно заради това е добре всеки, който е имал преки наблюдения да ги сподели.
камен_chochev:
Да споделя малко опит - няколко модела охлюви дойдоха при мен с камъните. След неизвестно колко месеца пребиваване при мен (инкогнито) и редица случаи на безпричинно изчезване на риби от аквариума, беше изваден охлюв от вида Cypraea sp. От тогава изчезвания няма.
а иначе са доста красиви:
Друг вид дошъл с камъните и , който се размножава в аквариума ми и е си похапва алги е Stomatella Varia
И според мен е шампионът по скорост на придвижване.
Следващ вид охлюви, също хапващи алги и размножаващи се с бясни темпове, пристигнали на стоп са от вида Nassarius vibex
Ангел Христов:
Ето какво изкарах аз преди месеци от един сравнително малък камък. (доколкото разбрах му викат Coral killer - беше дълъг поне 15 см. :crazy: ). В същия камък имаше още по-дълъг fireworm който не можах да снимам за съжаление.
Видеоклип0014.mp4
Rama:
Всъщност, охлювчетата които се множат при Камен са видове, които в магазинната мрежа в доста страни, се предлагат като добри помощници. Ципреата, разбира се, е прочут коварен хищник, въпреки че от естетична гледна точка е бижу.
А червейчетата на Ангел влизат в аквариумите ни съвсем мънички и така да се каже никой не е застрахован от тяхното присъствие.
malomir:
--- Цитат от: Rama на четвъртък, 05 април 2012 г., 22:09 ч. ---
А червейчетата на Ангел влизат в аквариумите ни съвсем мънички и така да се каже никой не е застрахован от тяхното присъствие.
--- Край на цитата ---
Не става ли да се съживят сами камъните във времето, ако имат подходяща среда? Или задължително трябва да има "начален материал".
Извинете мен лаика.
Навигация
Преминаване към пълната версия