Рибки > Атерини (Rainbowfish)

Растения и рейнболи

(1/4) > >>

angelarii:
Почти навсякъде се твърди, че рейнболите не закачат растенията.
При мен обаче не е така. Предният подбор, който имах определено пощипваше дребните растения. Не мога да кажа, че правеха кой знае какви поразии. Изключвам бакопата аустралис. По някакви причини гадовете я възприемаха като черешката на тортата. Растението растеше само на клечки. Рибите ходеха редовно при него, спираха се и го оглеждаха добре дали няма да има някое ново листо. Интересното е, че изяждаха листата след като дръпнат малко и по този начин позволяваха на растението да не умре.
Като най-големи пакостници определям Glossolepis incisus. Като най-незаинтересовани от растителното меню Melanotaenia parkinsoni.
Melanotaenia praecox - изобщо не закача растенията и е твърде дребна. Това важи и  за другите дребни видове.
Melanotaenia lacustris - не съм ги засичал в сериозни престъпления.
Melanotaenia herbertaxelrodi - похапват, но доста нежно.
Melanotaenia boesemani - не съм ги виждал.
Melanotaenia trifasciata Goyder River - имам ги от скоро. Първите впечатления са, че ще са бандити. Определено ядат водорасли, ако са плуващи. Нещо ми подсказва, че скоро ще се заровят и в растенията.

Kratun:
При мен, единствената растителна жертва беше утрикуларията. Това е единственото растение, за което гарантирам 100%, че падна в неравна битка с инцисуси-те.

malomir:
Никога не съм засичал моите Рейнболи да атакуват растенията.Чета и чужди форуми всяка вечер и не съм виждал да е споделяно нещо такова.Ако искате мога да пусна тема с подобно запитване.

zambo:
Моите рейнболи незакачат растенията или поне не съм ги хващал на местопрестъплението . Непроявяват никакъв интерес към отглежданите в аквариума растения .

kamos:
Glossolepis incisus-яде валиснерия/младите листа/.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия