Здравейте! Мераклия съм да погъделичкам своето любопитство щом се отнася за Цецо. Понеже не съм подготвил въпросите си на чернова за да мога да ги редактирам и да ги сбия, а пиша директно тука, сигурно ще са доста разхвърлени. Доста от въпросите които искам да запитам, повечето от нас тука във форума ги знаем, но все пак. Да видим от къде да започнем с "изтезаването"? Искам да разкаже история в кой точно период от неговия живот се запали по акваристиката, с кои точно риби се запали, кои риби е започнал да гледа в самото начало, как и кога точно се запали по атеринките(разбира се, ако те не са били първите му риби де), кои бяха първите му видове(атерини), колко и кои са видовете които гледа и развъжда до днес? Има ли такива видове които развъжда с цел да популялизира даден вид в България, и ако да- кой? Друго нещо което ми е интересно е да сподели с каква аква-база разполага, като тука разбира се любопитството ми взема връх и с риск да ставам нахален ще помоля за снимков материал, да не изнаглявам за видео. Друго нещо което винаги съм се питал е, имайки предвид, че повече знаем колко ангажиран човек е Цецо и че се занимава и с други дейности, та колко време успява да отделя на ден да се занимава с любимото си хоби?
Един глупав въпрос на който искам чуя личното мнение на Цецо - рибите спят ли? Задавам въпросите си хаотично по тематика, но в началото предупредих, че пиша без редакция...та продължавам. Да разкаже за прилаганата от него схема на хранене и еднаква ли е за всички или различна за различните видове?(дано тука да ми разбрахте въпроса) Смята ли, че е грешно в даден аквариум да има денонощно дори и минимално осветление примерно от сорта на 2-3 диода или това се прилага само по някакви причини с дадена цел.
Да предположим, че му се отдаде възможност да си избере което и да е място на планетата, но само едно, да отиде и лично да се наслади на удоволствието да си хване някои диви видове, къде би бил избрал да е. Място, река, езеро, море??? И кой вид би се надявал да открие и улови?
Сега като пиша толкова въпроси ми излезнаха от главата, а толкова хаотично ги задавам че...да видим, питахме го за предистория в хобито, за сегашното му развитие, нека сподели негови амбиции за вбъдеще които иска да постигне, да развие, евентуални планове за популизиране на даден вид и т.н.
На този етап и момент в който пиша това се сещам и това ще остане от мене. Ще чакам с нетърпение интервюто!