Рибки > Лабиринтови

Колиза Лалия

<< < (3/5) > >>

Gento:
Преместих ги в общия аквариум че снощи като се прибрах женската лежеше на страни на дъното и люспите от ляво и бяха обърнати, даже не искаше да яде. Мисля си че мъчи да я скокне защото предната вечер опитваше да я вдига настрани и нагоре, но може да няма хайвер. След като ги пуснах в общия женската започна да плува и да се храни. Може да си въобразявам ама той сякаш се оцвети повече от хрилете до долната перка му се образува наситена синя черта и се перчи на другите риби.

Gento:
Deniss за съжаление се оказаха в повече и май се натровиха от амоняк, и Колизите и Апистограмите си заминаха, първо женската Колиза и на нейно място взех друга, след нея мъжкия и 2те Апистограми. Сега си купих още 1 мъжки Blu Powder Gourami, май го водят но гони женската на Бой сякаш. Тя е 3~4см по дребна е от него и се различава от предната има точка до опашката. Някой ако е развъждал ако може да ми каже по какво да разбера кога е полово зряла.  Аквариум с р-ри Дължина30см,Височина 20см, Дълбочина 16см (10л) ще става ли за развъден да ги отделя само двете Колизи

Gento:
Така има развитие по темата. Днес като се прибрах от смяна видях , че женската закача мъжкия обикновено той я гони тя бяга също така имаше балончета по протежение на аквариума. Заигравката продължи и хоп работата стана. Но тернециите се включиха и си похапнаха хайвер въпреки че женската се опитва да ги гони, мъжкия си похапна и той. Поне не го видях да качва в гнездото. Май имаше хайвер в гнездото което се опитах да преместя без успех в 10л аквариум. Сложих двойката и нея вътре разделена от плексиглас уж мъжкия да направи гнездото отново, но женската успя да премине и я върнах в общия аквариум. Сега оставих мъжкия в малкия аквариум да прави гнездо и утре ще ги пробвам пак. Ако не хвърлят повече знае ли някой кога тя може пак да има хайвер.

Gento:
Да се похваля имам две излюпен рибета (fry), Но не мога да намеря от течната храна на JBL, има на Sera Fry, не знам инфузорията дето изсмуквам от аквариума на скаридите дали ще е достатъчна. Някой ако има опит може да даде съвети.

Gento:
Така явно другите не се бяха излюпили на 24.06, пребеоихме около 15~20 пържена. Започнах да ги храня със Sera Micron Nature Fry Food и засмуквам едни бели точки които мърдат по стъклото от аквариума със скаридите (мислех си че е инфузория но май не е). Вчера разтворих от храната в спринцовка и капвах в аквариума иначе си стои доста време на повърхността. Не знам кога да започна със артерията някъде четох че около 10я ден пържените могат да я ядат. Сложих и един буркан със аквариума вода на слънце с малко морков на слънце да зеленяса но не знам дали ще се получи. А сложих и 5~6 охлюви тиломелания при тях да обират паднала храна. Ако излюпя артемия и я сложа сега може ли да порасне повече от рибките и да им направи нещо? Никога не съм люпил артемия. То и за пръв път правя опит да развъдя хайверна риба.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия