Рибки > Лабиринтови

болна мъжка бета

<< < (2/4) > >>

BOJO:
Според мен има . Не знаем какво е станало в аквариума ти , но просто вземи и смени половината вода .  Ако си ги натровил така ще имаш малко време докато разбереш какво е станало.

malomir:
Като разправяме да не пускате риби веднага, не слушате. Не става колега миналата седмица да си пуснал аквариума и вече имаш риби.

Junin:
Бог да я прости бетата  :sorry: Сега се прибирам от работа, погледнах в буркана, в който я бях отделил и видях, че е опънала кънките. Много скоротечна се оказа тая инфекция (или там каквото е). За 12 часа бялото е обхванало целия плавник и половината тяло. Погледнах в аквариума и не видях женските бети. Повдигнах капака и намерих едната да лежи на валиснерията (още дишаше), а другата се беше завряла зад филтъра и не мърдаше. Побутнах я с пръст и разбрах, че и тя е болна. Отделих ги и двете в буркан. Едната умря веднага. Сега съм поръчал на жената да купи калиев перманганат, ама ми се струва, че каузата е загубена. Наблюдавам другите риби от половин час и всичките са жизнени и пъргави. Явно е някаква болест само по бетите (поне на мен така ми се иска). Искам да попитам примерно след около месец мога ли пак да си купя бети (понеже са любимите ми риби). Ще се е изчистил ли тоя вирус от водата (или там каквото е) или без някакви препарати няма да стане. Ако трябва някакви препарати, моля напишете какви и как се третира с тях водата. Няма смисъл да купувам бети, ако пак ще умрат.

Junin:
И другата женска си замина. Не можа да я спаси калиевият перманганат.

Junin:
Мина вече една седмица и всички риби са здрави и жизнени  :bb: Това май беше някаква болест само по бетите (въпреки, че в това което четох пишеше, че по бетите нямало специална болест). Никой ли не е имал такъв проблем с бети? Една седмица никой не написа и един ред.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия