Автор Тема: имам си профил  (Прочетено 26321 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен naskobe

• Активен потребител
  • Публикации: 138
  • Нас. място: Враца
  • Сички добри джедаи се бият със сини мечове
имам си профил
« : четвъртък, 16 април 2009 г., 07:30 ч. »
здравейте и от мен.Kазвам се Атанас и съм от Враца.Наскоро изрових един мнооооооого стар аквариум и го варнах кам живота   :grin: ,но тук в града аквамагазините са много зле.Няма никакви растения само тва намерих.

така ето и подробностите:75-30-50 Д Ш В                                                                                                                                                  рибки:клиновидна разбора 10+обикновен неон 10                                                                                                                                       растения:altenatera,cr.wendi,rotala и 1-2 не им знам имената                                                                                                                       оборудване:някакъв китаиски вътрешен филтър засега рабти чудесно :D нагревател SERA100W, silvania GROLUX 2бр. това е засега.
350 л. Rainbowfish

Неактивен kiak

• Активен потребител
  • Публикации: 40
  • Нас. място: Бобов дол
Отг: имам си профил
« Отговор #1 : четвъртък, 16 април 2009 г., 08:24 ч. »
Здравей и добре дошъл!
Аквариума е хубав, а на разстенията им даи малко време и повече светлина и ще тръгнат.
Дай малко повече и по-подробна информация за оборудването и обитателите.

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
« Отговор #2 : четвъртък, 16 април 2009 г., 21:27 ч. »
Добре дошъл!
Перфектно място си му намерил на аквариума, след някой и друг месец ще е чудесен като дръпнат растенията.
Поздравления и успех!
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен naskobe

• Активен потребител
« Отговор #3 : петък, 17 април 2009 г., 09:06 ч. »
благодаря за топлото посрещане :dance:
350 л. Rainbowfish

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 903
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #4 : петък, 17 април 2009 г., 09:18 ч. »
Онова рошавото растение в дясно се казва Егерия.Пред него ниското растение с кръглите листенца се казва Хигрокотила.В България му викат "Паричка"Зад корена доколкото виждам от снимката имаш Хигрофила а отпред в ляво е Криптокорина.
Добре дошъл  при нас и от мен!

Неактивен naskobe

• Активен потребител
« Отговор #5 : петък, 17 април 2009 г., 11:06 ч. »
мерси ще си ги запиша
350 л. Rainbowfish

Неактивен naskobe

• Активен потребител
« Отговор #6 : четвъртък, 26 януари 2012 г., 08:16 ч. »
драстиииии  :)  досега ринах сняг отвън да карам малките на училище пък реших и така и така съм се хванал в работа рано рано да поизтупам прахта от старата тема. Преди време правих опити да си одгледам растителен аквариум (много ме кефят) но след като ме нападна черната брада и след дълга и неравностойна битка се наложи рестарт. Нов опит, яко четене и препрочитане на статийте в този и други форуми и пак бях нападнат от гадната брада.след повече от година борба се налагаше ремонт, разместване и така приключи всичко. Аквата в мазата рибите на приятели и тетака. Сега дойде време отново да си имам рибки и се насочих към Африка, шарени рибки без много растения давидим дали ще се справя. Аквата е същата, вярно малко малка е за африканците, но и те са малки засега, а до лятото плана е да донеса вкъщи една локвичка 350 литра :yahoo: . В момента имам 12 Pseudotropheus Saulosi и 3 Melanochromis Cyaneorhabdos ("Maingano") .
350 л. Rainbowfish

Неактивен naskobe

• Активен потребител
« Отговор #7 : четвъртък, 26 януари 2012 г., 08:25 ч. »
Имам и нов филтър SUNSUN 1000 л. с една кошница с малко натрошени корали + 3 см едропореста гъба и две кошници керамика. Осветлението е аквастар +гролукс на силвания. Снимки ще кача днес или утре, аквариумът е пуснат на 3 януари и 2 седмици по късно пуснах и рибките може би малко рано но засега са добре. Сменям вода през ден по 20% и лека полека ще разреждам смените до 1-2 седмично с по големи количества.
350 л. Rainbowfish

Неактивен sensodine

• Активен потребител
  • Публикации: 620
  • My aquarium de Discus
« Отговор #8 : четвъртък, 26 януари 2012 г., 08:58 ч. »
Как ще сменяш така вода след като е толкова рано стартиран аквариума и няма никакъв азотен цикъл още.Нали каза че си чел много но тази тема май си я пропуснал а това е основата която трябва да знаеш :)

Неактивен naskobe

• Активен потребител
« Отговор #9 : четвъртък, 26 януари 2012 г., 09:02 ч. »
нали затова я сменям защото още няма цикъл и да не се натрупват нитрити и амоняк  :sorry: или несъм разбрал точно за какво става въпрос ?
350 л. Rainbowfish

Неактивен sensodine

• Активен потребител
  • My aquarium de Discus
« Отговор #10 : четвъртък, 26 януари 2012 г., 09:11 ч. »
Ако си имаш нормална филтрация няма как да се натрупа амоняк и т.н нали затова аквариума трябва да е без риби определено време за да стане средата нормална за живот т.е създаване и затваряне на азотния цикъл.Затова пак прочети тази тема и тогава пак си помисли за смени на вода и дали да е трябвало да слагаш риби и да ги мъчиш.Те така или инъче ще оживеят няколко броя но това не означава че всеки път когато пуснеш нов аквариум да си казваш те предния път нищо им  нямаше и сега пак ще е така,има си правила който трябва да се спазват затова чети :)

Неактивен naskobe

• Активен потребител
« Отговор #11 : четвъртък, 26 януари 2012 г., 09:45 ч. »
Така щом има критика значи правя грешка това е хубаво че го разбирам навреме, но тогава изплува въпросът к`во правим оттук нататък след като от четене стигнах до тези изводи а се оказва, че греша.  :hmm:
350 л. Rainbowfish

Неактивен sensodine

• Активен потребител
  • My aquarium de Discus
« Отговор #12 : четвъртък, 26 януари 2012 г., 09:53 ч. »
Препрочети същото и вникни по-добре в съдържанието,просто да знаеш за следващия път как да постъпиш,все пак нали ще пускаш по-голям аквариум а може и да искаш и по-скъпи риби да сложиш пак ли ще рискуваш да ги пуснеш след седмица?Накратко наливаш вода,слагаш грундове,камъни,корени каквото си решил,слагаш си техниката помпи,филтри,нагреватели,осветление,пускаш всичко да работи по-около 8-10ч на ден,можеш да засееш растения също и така оставаш около 3-4 седмици да си работи след което мериш параметрите на водата и ако всичко е ок пускаш риби.Разбира се може през това време да имаш проблем със ниши водорасли,бради и т.н затова има също теми четеш,питаш тук във форума и нещата ще си дойдат на мястото.Това е от мен дано и други колеги ти разяснят още неща :)

Неактивен bolta

• Активен потребител
  • Публикации: 78
  • Нас. място: Пазарджик
« Отговор #13 : четвъртък, 26 януари 2012 г., 11:03 ч. »
Колега naskobe,
ако питаш мен - много правилно си се ориентирал да си сменяш вода през ден в началото, докато тръгне цикъла. Вярно е, че си имаш филтрация... но в този филтър, а и в целия аквариум едва ли има голямо количество заселени бактерии, че да могат да преобразуват амоняка в нитрити. Още повече че рибите са вече в аквариума и амоняка може да стигне до смъртоносни за тях стойности, ако не се сменя вода.
ПП: Може пък и аз да греша като теб с този си съвет, но ако е така - колегите ще ни поправят отново и ще е добре да е по-обоснователно.

Неактивен sensodine

• Активен потребител
  • My aquarium de Discus
« Отговор #14 : четвъртък, 26 януари 2012 г., 11:10 ч. »
Еми след като рибите са вътре всичко се променило,просто явно трябва да се действа по-различен начин от нормалното стартиране :)

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.