AQUAPORTAL.BG - акваристика, аквариумни рибки, аквариумни растения и всичко останало!

Други аквариумни обитатели => Хранене => Темата е започната от: flisen на четвъртък, 08 януари 2015 г., 18:45 ч.

Заглавие: Спирулина-въпрос.
Публикация от: flisen на четвъртък, 08 януари 2015 г., 18:45 ч.
Здравейте!
 Занимавам се със отглеждане на водорасли.Интересувам се дали някой от вас има интерес да изкупува спирулина,като храна за рибки.Моля,който е заинтересуван да напише как иска спирулината(примесена с желатин,колко процента да бъде тя,на лентички,на корнфлейкс,замразена,на каша,изцяло суха натрошена и т.н.)Водораслото се отглежда при лабораторни условия и е 100%чиста истинска спирулина.Пиша тази тема за да имам приблизителна представа хората какво количество и как предпочитат да им бъде предложена.А готов продукт ще има след приблизително 2 седмици.Дори и да нямате интерес,бихте ли отговорили вие от къде си набавяте спирулина за рибоците.
Поздрави :)
Заглавие: Отг: Спирулина-въпрос.
Публикация от: asito на четвъртък, 08 януари 2015 г., 19:25 ч.
Здрасти.Купувам я като корнфлейкс на тетра.
http://www.zoo-paradise.com/shop/index.php?category=fish_foods&filter_manufacturer=4&product=Tetra_Pro_Algae_12g&n=1 (http://www.zoo-paradise.com/shop/index.php?category=fish_foods&filter_manufacturer=4&product=Tetra_Pro_Algae_12g&n=1)
Бих си купил от вас ,във вид на чипс и на таблетки.Количеството зависи от цената и срока на годност.Да поясня -бих купил.Не да изкупя :) Но тъй като нямам информация и препоръки за вас(фирмата производител), бих желал да има  някаква информация за продукта,лиценз и телефон за контакт.На доверие не мога да купя от неизвестно лице.Все едно да си купя мед от бабите до подлеза.Може би е супер,но може и да ме хване болест някоя :)
Иначе съм за развитието на бг бизнеса и подкрепям с две ръце :)
Заглавие: Отг: Спирулина-въпрос.
Публикация от: flisen на четвъртък, 08 януари 2015 г., 19:35 ч.
Да,разбира се,че ще имаме лиценз.Че как без него.
И да,не се изразих правилно,не искупуване а просто да си купи някой.
Би ли ми казал това което ти купуваш,за колко време ти стигат тези 12грама,понеже не съм много наясно колко често и по колко се хранят рибките с него?
Заглавие: Отг: Спирулина-въпрос.
Публикация от: asito на четвъртък, 08 януари 2015 г., 19:58 ч.
Ами веднъж дневно,през ден ги храня с тази храна,около 20 риби са по около 10 см всяка.Хммм,не мога да кажа точно за колко време свършва, но приблизително за 10 хранения някъде.
Таблетки по-рядко ползвам,но от време на време три броя пускам за три анциструса и на сутринта са изядени.Таблетките са малък размер-диаметър около 5мм.
Malomir също я ползва и предполагам,че ще се включи в дискусията.
Иначе за мен лиценза не е толкова важен(да подкрепим и сивия сектор на икономиката :) ) ,колкото препоръка от някой.
Примерно ако аз купя,рибките я харесват и им се отразява добре,веднага ще напиша добри отзиви и така малко по малко  добрата репутация е налице :) Купувам замразена храна от човек,въз основа на добри мнения за него :)
Заглавие: Отг: Спирулина-въпрос.
Публикация от: flisen на четвъртък, 08 януари 2015 г., 20:51 ч.
Много благодаря за информацията!Ще ми бъде наистина полезна!
Дано има и други,които да се влючат в темата :)
Заглавие: Отг: Спирулина-въпрос.
Публикация от: _777_ на четвъртък, 08 януари 2015 г., 21:26 ч.
Аз също бих си купил от вашия продукт но съм скептичен човек и имам няколко въпроса.Как ще ми докажете че това което продавате е 100%-това спирулина а не някакви "смески"?Не пишете къде се намирате,приблизителна цена и в какви опаковки ги предлагате.Моето мнение е че при хранене на рибите храната не трябва да се "троши" което ще предизвика зацапването на аквариума,което пък означава че най-подходящата храна е тази с добавка на желатин. :)
Заглавие: Отг: Спирулина-въпрос.
Публикация от: flisen на петък, 09 януари 2015 г., 00:31 ч.
Здравей _777_,
Разбирам напълно твоят скептицизъм.Наистина няма как да си сигурен,че това,което предлагаме е 100% спирулина,но дори да ти покажем микроскопски снимки,и направен тест за чистотата на водораслото,ти би могъл да кажеш,че е фалшифицирано,или просто е друга спирулина , не тази която предлагаме.Нека те питам:От къде си сигурен,че хляба който си купуваш от магазина на ИЗВЕСТНА марка производител не са фалшифицирали своя лиценз?Подчертавам известна,защото щом е известна следователно са замесени много пари,а те купуват лицензи.Ние сме двама студенти и не бихме си позволили да предлагаме нещо,за което се съмняваме или лъжем за произхода му,просто защото неможем да си позволим да преметнем първите ли клиенти.Пък и каква полза бихме имали от разболяването на вашите рибки?
Цени няма,защото все още разучаваме пазара и хората как предпочитат са им бъде предоставена спирулината(т.е. както по-горе написах,дали замразена,или на корнфлейкс,лентички и т.н.)
Дано съм бил изчерпателен,и се извинявам,ако съм бил груб.Не е било това целта ми!Дано не си се обидил.
Поздрави :)
Заглавие: Отг: Спирулина-въпрос.
Публикация от: Boby_ на петък, 09 януари 2015 г., 08:12 ч.
И аз имам интерес към спирлуната - било на люспи, било на прах, за да си я влагам в домашната замразена храна, която правя за рибите си.
Моите ядат повечко, но преди да взема по-голямо количество, бих искал да я тествам. Също така не е зле да имаме и цена, преди да мислим за поръчки. :)
Заглавие: Отг: Спирулина-въпрос.
Публикация от: flisen на петък, 09 януари 2015 г., 11:42 ч.
Разбира се,че ще трябва да я тествате!Дори е препоръчително.
Когато имаме готов продукт за раздаване,ще пиша в тази тема или бих могъл по едно ЛС да напиша на всеки проявил интерес.
До няколко дни ще напиша за колко количество,каква цена.
Благодаря на всички които проявиха интерес и писаха тук.Радвам се,че имате интерес към това водорасло!
Заглавие: Отг: Спирулина-въпрос.
Публикация от: Вичков на петък, 09 януари 2015 г., 19:15 ч.
Аз също бих взел във вид на чипс и таблетки.
Разбира се както са казали и колегите по-горе първата поръчка ще е малко количество за тест.

Поздрави!
Заглавие: Отг: Спирулина-въпрос.
Публикация от: _777_ на петък, 09 януари 2015 г., 20:41 ч.
......От къде си сигурен,че хляба който си купуваш от магазина на ИЗВЕСТНА марка производител не са фалшифицирали своя лиценз?Подчертавам известна,защото щом е известна следователно са замесени много пари,а те купуват лицензи............

Казах ти че съм скептичен човек,хляба си го правя аз в хлебопекарната и знам какво слагам за да стане хляб :P а и не се обиждам така лесно. ;) Ще чакам тестовия ви продукт. :drinks:
Заглавие: Отг: Спирулина-въпрос.
Публикация от: flisen на петък, 09 януари 2015 г., 20:48 ч.
Еми ще правим бартер тогава.Спирулина за хляб?  :yahoo: :yahoo:
Когато имам продукт ще драсна по едно ЛС на всички!
Заглавие: Отг: Спирулина-въпрос.
Публикация от: _777_ на неделя, 25 януари 2015 г., 10:19 ч.
По мои наблюдения храната в сегашния си вид не е подходяща за риби които се хранят в горните и средните слоеве на аквариума.Потъва много бързо и от нея се възползват само дънните риби.Направих си опит като взех едно парченце и го нарязах с размери около квадратен милиметър.При този вариант храната се задържа на повърхноста по дълго време и скалариите си я похапнаха с охота но не ми се иска всеки път да правя това упражнение.Също така цената ми се вижда малко висока (30ст за грам). :)
Заглавие: Отг: Спирулина-въпрос.
Публикация от: Boby_ на неделя, 25 януари 2015 г., 21:31 ч.
Да, и моите впечатления са подобни. Петрохромисите и трофеусите изобщо отказаха да ядат спирлулината в този вид.
Преди да им я дам, я опитах аз лично. Доколкото мога да преценя по цвят, вкус и мирис, продуктът е качествен и е чиста спирулина. Ползвал съм хранителна добавка на таблетки и на прах - почти същата е.
За съжаление обаче спирулината в суров вид по-скоро не става за директна консумация от рибки. Трябва да се вложи като съставка в храна, била тя суха или замразена.
Цената също така идва висока.
Давам пример. Аз приготвям храна за моите гадове с половин килограм скариди, 400 грама спанак, 400 грама грах, една червена чушка, чесън и желатин. Това в супермаркета ми струва 15-20 лв. Ако добавя 100 грама спирулина на прах към сместа, само тя ще ми струва още 30 лв. За 200 грама да не говорим. Полезна е, но не виждам с какво чак толкова ще допринесат 100 грама на почти килограм и половина храна.
Бих си взел за проба за една порция, разбира се, но едва ли редовно ще си купувам при тези условия.
Заглавие: Отг: Спирулина-въпрос.
Публикация от: asito на неделя, 25 януари 2015 г., 21:44 ч.
По мои наблюдения храната в сегашния си вид не е подходяща за риби които се хранят в горните и средните слоеве на аквариума.Потъва много бързо и от нея се възползват само дънните риби.Направих си опит като взех едно парченце и го нарязах с размери около квадратен милиметър.При този вариант храната се задържа на повърхноста по дълго време и скалариите си я похапнаха с охота но не ми се иска всеки път да правя това упражнение.Също така цената ми се вижда малко висока (30ст за грам). :)


+1 С разликата,че атерините не проявиха особен апетит към спирулината,но тя и много бързо потъна-въпреки че я натроших на парченца от 1мм до 3мм.Но за мен цената е оправдана,тъй като съдържанието на спирулина е 100%.
Заглавие: Отг: Спирулина-въпрос.
Публикация от: ogogogo на сряда, 04 февруари 2015 г., 19:09 ч.
Да кажа и аз две думи.

В първоначалният вид в който я донесоха момчетата в Зоопарка не беше подходяща и още преди да я пробвам на рибата бях убеден и казах и на тях че, така ще я откажат. Така и се получи.
Казах им че е по-добре да добавят някои съставки и да намалят процентното съдържание на Спирулина за да се получи подходяща консистенция. След като обсъдихме състава пичовете си заминаха. Днес донесоха мостри с чудесен вид и консистенция със съдържание на Спирулина 40-50-60 % добавките са: грах, моркови, овесени ядки, царевичен грис, гамарус и др.
Пробвахме я на 5-6 аквариума с Харациди, барбуси, Американски Цихлиди, Африкански цихлиди.
Резултата е че не оставиха нищо да падне до дъното  :grin: . Стрива се добре и омеква бързо ( тази на люспи).
Искам да стане ясно че не ги рекламирам а, се радвам че се намират млади хора които се опитват да създадат нещо добро и че засега успяват.
Препоръчвам на всички колеги да вземат мостри и да я пробват на рибите за да има повече мнения ( по-достоверна ще е извадката) . Забравих да спомена че безумната цена падна близо три пъти .

Пожелавам им успех.
Заглавие: Отг: Спирулина-въпрос.
Публикация от: Boby_ на четвъртък, 05 февруари 2015 г., 08:51 ч.
Във варианта на готова храна с грах, морков и гамарус съм готов да се редя на опашка за нея, още повече щом казваш, че цената е претърпяла корекция надолу! Подкрепям изцяло инициативата. Може да излезе нещо много полезно за всички от това - качествена храна родно производство на нормални цени за нас, акваристите и съвсем прилична бизнес възможност с потенциал дори за нещо повече за момчетата.
Давайте да я развиваме - ще помагам с опит, съвети и друго, ако има нужда.  :drinks:
Заглавие: Отг: Спирулина-въпрос.
Публикация от: svgnsali на четвъртък, 05 февруари 2015 г., 09:45 ч.
Аз също мога да се включа в тестовете  8)
Заглавие: Отг: Спирулина-въпрос.
Публикация от: asito на петък, 20 февруари 2015 г., 20:13 ч.
Пробвах храната с 50% спирулина,гамарус,грах.Атерините я хапват с апетит.Цената е добра.Като свърши мисля пак да поръчам.Препоръчвам :)
Заглавие: Отг: Спирулина-въпрос.
Публикация от: _777_ на петък, 20 февруари 2015 г., 20:40 ч.
Аз също пробвах от новата партида 60% спирулина,30% гамарус,5% грис,5% царевично брашно.Люспите все още не са толкова тънки че да омекват докато паднат във водата и са доста големи.По тази причина първите които пуснах паднаха на дъното без почти никакъв интерес от скалариите.Пак се възползваха дънните риби.След това ги натроших и отидоха на жената в гивгира и така докато мина всичката храна.След това в ситото за брашно и остана натрошена храна с големина от един до около три милиметра.В такъв вид гадините я плюскат като луди.Цената ме устройва и мисля пак да си поръчам макар че при тази "операция" се изхвърля част от храната.Желая успех на момчетата! :)
Заглавие: Отг: Спирулина-въпрос.
Публикация от: Вичков на сряда, 11 март 2015 г., 18:28 ч.
Да кажа и аз няколко думи.Поръчах от вариант 2, а именно:
50% спирулина
20% гамарус
20% грах
5% царевичен грис
5% царевично брашно

Определено всички риби си я хапваха с апетит - барбуси (4 вида), неони, разбори, кардинали, калихти, анцитруси и дори лабеото.Дори бебета анцитруси на 20 дена я хапват. Но имам 2 забележки:
1. Храната е все още на големи люспи и бързо пада - този проблем се решава с натрошаване;
2.Ако остане парче на дъното след известно време размътва водата.

Определено храната е с потенциал но трябва още малко по обработката.
Заглавие: Отг: Спирулина-въпрос.
Публикация от: flisen на четвъртък, 14 май 2015 г., 16:21 ч.
Здравейте приятели,

Искам да ви напомниме освен трите ни рецепти за готова храна предлагаме и спирулина на паста за влагане във ваша собствена домашна храна! Опаковката е от 100гр и е на цена 5 лева.

Заглавие: Отг: Спирулина-въпрос.
Публикация от: svgnsali на четвъртък, 15 октомври 2015 г., 21:26 ч.
Здравейте.
Да повдигна темата.
Момчетата, още занимавате ли се с храната?
Колеги, има ли някой да е пазарил скоро от която и да е била рецепта?
Заглавие: Отг: Спирулина-въпрос.
Публикация от: flisen на понеделник, 14 декември 2015 г., 17:23 ч.
Здравейте,

За момента предлагаме прясна спирулина която е подходяща и за хора и за смесване с домашна храна зс рибки. За повече информация на лично. :)

Поздрави
Заглавие: Отг: Спирулина-въпрос.
Публикация от: boro07 на вторник, 02 февруари 2016 г., 10:58 ч.
Здравейте.
Да повдигна темата.
Момчетата, още занимавате ли се с храната?
Колеги, има ли някой да е пазарил скоро от която и да е била рецепта?

Аз си взех наскоро но не правят готова смес  а само прясна спирулина.Това кото аз сътворих е 30-40% спирулина,всичко друго беше на око - грах примерно 20-30%,малко овесени ядки,малко царечично брашно,сложих и мъничко от тетра про за мирис и бъркане,след това на хартия за готвене и сушене.
Стана на големи люспи които трябва да ги начупиш на по дребно за да не падат на дъното веднага.Останах доволен от резултата след като видях как светкавично я изяждат