AQUAPORTAL.BG - акваристика, аквариумни рибки, аквариумни растения и всичко останало!

Рибки => Кили рибки => Темата е започната от: farchashtiq на понеделник, 08 май 2017 г., 18:01 ч.

Заглавие: Килита за новообранци :)
Публикация от: farchashtiq на понеделник, 08 май 2017 г., 18:01 ч.
Здравейте, имам 30 литра (40/35/23) аквариум и сега се опитвам да го стартирам. Никога не съм гледал килита, но от прочетеното и видяното дотук бих искал да пробвам. Въпросът ми е мога ли да гледам чифт кили риби в този аквариум с няколко малки тетри и ако да, кои килита бихте ми препоръчали. Съшо така и съвет за тетрите..какви биха могли. Ако не са съвместими с тетрите дайте съвет с какво да ги комбинирам. И не на последно място дайте съвет от къде да си купя килита :) Днес ходих до aquariumbg в Младост, но там нямаха. Благодаря предварително за съветите.
Заглавие: Отг: Килита за новообранци :)
Публикация от: dimitarkrastev на понеделник, 08 май 2017 г., 19:12 ч.
Здравей, не разбирам от килита, но мисля, че с тетри няма да е добре. Тетрите са бързи риби, а килитата, май, са по-бавни. Няма да могат да се нахранят. Може видов аквариум за килита да направиш, примерно - 2 мъжки и 6 женски за 30 литра са добре. Немога да ти дам насоки и съвети, но можеш да говориш с killiman, няма по-добър от него с килитата!
 :up:
Заглавие: Отг: Килита за новообранци :)
Публикация от: farchashtiq на понеделник, 08 май 2017 г., 20:17 ч.
Еее идеално, ако може да се гледат толкова на едно място. Благодаря отново за съвета : )
Заглавие: Отг: Килита за новообранци :)
Публикация от: killiman на вторник, 09 май 2017 г., 17:43 ч.
Забрави за тетрите и килитата в 30 л. Най-много 1-2 анциструса. Разходи се до Подуене в събота, чат-пат излиза по някоя и друга рибка.
Заглавие: Отг: Килита за новообранци :)
Публикация от: farchashtiq на сряда, 10 май 2017 г., 08:13 ч.
Да...да. Ще го измисля. А за събота съм там :) Няма да слагам тетри.
Заглавие: Отг: Килита за новообранци :)
Публикация от: Fundulopanchax на петък, 12 май 2017 г., 20:42 ч.
1-2 анциструса  ?! Те искат течение и кислород, как ще им го осигури в 30 л вода ? Много по- добре са килитата стига да може да поддържа ниски температури под 24 гр С през лятото.
Заглавие: Отг: Килита за новообранци :)
Публикация от: farchashtiq на петък, 12 май 2017 г., 22:08 ч.
Температурата ще я поддържам, но предлагамето на килита е ниско. Не намирам много варианти. Питах на едно място където от 20 лв.....чифта стана 30....Нормално предлагането не отговаря на нивото на търсенето (мои наблюдения, който изградих за седмица). Така че, ако някой знае от къде мога да се сдобия с един чифт на нормални цени, ще съм благодарен. Поздрави!
Заглавие: Отг: Килита за новообранци :)
Публикация от: Fundulopanchax на вторник, 16 май 2017 г., 11:21 ч.
Търсенето в България на килита е почти нулево, така че и предлагането е такова. Аз имах повече от десет вида, сега имам само три. Каква е ползата да имам много риби, които никой не иска ?
Заглавие: Отг: Килита за новообранци :)
Публикация от: farchashtiq на вторник, 16 май 2017 г., 15:58 ч.
А защо е слаб интереса към тези риби. Аз прочетох малко повече за тях и започнах да искам да имам. Може би маркетинга им е слаб (това на шега и не чак толкова).
Заглавие: Отг: Килита за новообранци :)
Публикация от: killiman на сряда, 17 май 2017 г., 08:54 ч.
Килитата са риби, с които не се правят компромиси. Искаш ли качествени екземпляри стоиш плътно до тях. Хранене, смяна на вода, размножителен процес - без компромиси. А повечето хора искат да имат един хубав аквариум с възможно най-малко грижи по него. Това би трябвало да обяснява нещата.