AQUAPORTAL.BG - акваристика, аквариумни рибки, аквариумни растения и всичко останало!

Аквариуми => Направи си сам => Темата е започната от: ic3t0 на понеделник, 11 ноември 2019 г., 13:21 ч.

Заглавие: Съвет за CO2
Публикация от: ic3t0 на понеделник, 11 ноември 2019 г., 13:21 ч.
Здравейте, имам нужда от съвет. Два аквариума в две съседни стай. Искам да подавам и към двата CO2 от една система за да си спестя направата на две такива. Система с мая и захар ми изглежда по лесна за изработка и предполагам, че направена в по голямо количество би свършила работа. Проблема е следния и двете стай са обитавани постоянно и мисля да сложа 3 кранчета през деня две пускат към аквариума CO2, а нощем треторо го отварям и с маркуче газа някъде навън за да не се понесе миризма на джибри в стаята, че жената ще ме бие :D. Другия вариант със сода и л.к. ме притиснява от гледна точка да не се спука някой маркуч или котката да бутне двете шишета и да стане БУМ. Другото мислех ако вместо дифузер го подам през камъче за въздух да не се разтваря толкова добре CO2 то и да не го спирам нон стоп.
При някой имало ли е неприятни миризми или пък експлозий от системата със содата?
Какви бихте препоръчали?
Знам че много въпроси и объркано го написах но ще се радвам на някое съветче :)
Заглавие: Отг: Съвет за CO2
Публикация от: malomir на вторник, 12 ноември 2019 г., 05:32 ч.
Една система с мая и захар за 2 аквариума в 2 различни стаи не е добра идея. Вземи си хубава система с бутилка Со2 и разпредели както и колкото искаш. Можеш да го направиш с обикновен таймер да ти подава и спира газа в определено от теб време.
Заглавие: Отг: Съвет за CO2
Публикация от: ic3t0 на вторник, 12 ноември 2019 г., 08:30 ч.
Най-добре е с такава система това спор няма. Искаше ми се като за първи опит с CO2 да е с нещо DIY да не инвестирам голяма сума с неясен резултат. Ще бъде и с 2 отделни системи ако трябва поне някаква идея усеща ли се някаква миризма от системата с мая и захар и имало ли е при някой сцепени шишета с другата система?
Заглавие: Отг: Съвет за CO2
Публикация от: bustama на вторник, 12 ноември 2019 г., 12:10 ч.
Давай смело!