Автор Тема: Промяна в Aquaportal.bg  (Прочетено 6316 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 219
  • Нас. място: Силистра
  • Аз говоря бавно...те ма мислат прос
Промяна в Aquaportal.bg
« : петък, 31 юли 2009 г., 16:52 ч. »
До този момент всички потребители имаха право да трият личните си мнения по свое усмотрение.
С това право се злоупотреби на няколко пъти в различни теми.
От днес екипът на форума няма да позволява самоволното триене, а ще порицава и наказва осакатяващите темите корекции.
Молим всички, които искат да напишат мнение, да споделят опит или просто да си направят майтап, да помислят преди натискането на бутон “публикувай”!
Ако има грешен пост, който се нуждае от изтриване - да се пише ЛС до мениджър или модератор.
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"
http://www.youtube.com/watch?v=jEp2jSD4xKc

Неактивен Daniel

• Dwarf Amazon Enthusiast
  • Заслужил потребител
  • Публикации: 210
  • Нас. място: София
  • Аквариум: Гола Вода
Отг: Промяна в Aquaportal.bg
« Отговор #1 : петък, 31 юли 2009 г., 20:48 ч. »
Моето мнение е, че ако някой потребител иска да си изтрие мнението може да го направи с бутон "промени".

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
« Отговор #2 : петък, 31 юли 2009 г., 20:50 ч. »
И след няколко такива драстични псевдо-промени (това си е чисто триене), ще вземем мерки, както и предупредихме.
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"

Неактивен Daniel

• Заслужил потребител
« Отговор #3 : петък, 31 юли 2009 г., 20:57 ч. »
Лошото е че когато човек усети че спами дадена тема няма да може да си поправи грешката, ама пък от една страна и вие сте прави.

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
« Отговор #4 : петък, 31 юли 2009 г., 21:01 ч. »
Нямаме избор, Дани. Последните събития просто го налагат.
Все пак аз се надявам положението да е временно.
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен Daniel

• Заслужил потребител
« Отговор #5 : петък, 31 юли 2009 г., 21:08 ч. »
Знам Вили и ви разбирам. Наистина не е приятно да се трие безразборно и да увисват сумати отговори, защото някой е станал с гъза нагоре.

Неактивен UncleJohn

• Активен потребител
  • Публикации: 163
  • Нас. място: Troyan, Bulgaria, Europe, Earth
  • Диф балкански трол
    • Троянски новини
« Отговор #6 : петък, 31 юли 2009 г., 21:10 ч. »
Оставете 24 часов период през който могат да се редактират съобщенията, после ключ. Елементарно е и се практикува в много форуми. Също така модераторите да се стремят да участват и насочват дискусиите, нали затова са модератори - вместо да трият безразборно. и да прецакват и осакатяват темите.  :drinks: Така ще се стигне до по-малко директни и излищни конфликти с потребителите ;)

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
« Отговор #7 : петък, 31 юли 2009 г., 21:14 ч. »
За всички незапознати, ще направя някои уточнения. Хем ще ъп-на темата, хем ще стане по-ясно.
Първият показателен случай беше с колегата акварист от Македония. Първата му публикация беше на латиница. Помолихме го да изпозва кирилица. Започна се една безсмислена полемика, а междувременно потребителят започна да натиска бутон "транслитерация". Обясни, че е от турски произход и му е трудно да работи с друга азбука. Дотук - добре. Всичко си влезе в разумни граници. И всичко щеше да е наред, ако не беше безконтролното триене и заличаване на цели мнения от негова страна. Всички си помислиха, че "властимащите" се намесват грубо и трият по свое усмотрение, което си беше оптическа измама. Преживяхме го.

Преди около месец потебител T_H_A1984 предложи да си публикува авторските преводи на 54 статии, които (спор няма) са от полза на всички ни. Статиите бяха публикувани за една вечер и в голяма част от тях, T_H_A1984 получи одобрение и похвали за положеният труд. И дотук - добре. Събудил се един ден с идеята, че е недооценен, станало му криво, решил, че е настъпил момент за разплата и почнал да трие без предупреждение. Трил, трил, та се ... олял. Маса народ вървя след него - то не бяха молби, обяснения, аргументи "за и против въртенето на планетата Земя" и прочие дивотии. Няма и няма! Човекът, до обяд е сърдит на себе си, а следобяд на целият свят.

Ще мислим и други форми за "демокрация в действие". Временно коригираме поведението си. Не ни се иска да се борим с ентропията ежедневно.
Приемете нашите извинения!

Неактивен UncleJohn

• Активен потребител
  • Публикации: 163
  • Нас. място: Troyan, Bulgaria, Europe, Earth
  • Диф балкански трол
    • Троянски новини
« Отговор #8 : петък, 31 юли 2009 г., 21:41 ч. »
Погледни пак какво решение за 'самоизтриващите' ви подхвърлям. Също така ви предлагам и едно допълнение към правилата на форума взето от цветарският форум: Забранява се публикуването в публично достъпни форуми на лични съобщения, лична кореспонденция (мейли, ICQ, Skype и др.),снимков материал и лични данни без изричното разрешение на другата страна. Всяко подобно действие ще води до незабавно изгонване от форумите (BAN) за период от време, определен от Екипа.
Да използваш и цитираш публично лична кореспонденция с цел да 'натопиш' някого, не е пичовска постъпка.  :drinks: А по тази точка, заради заигравката която си позволих с Деси, сега щях да съм баниран.   :tongue2:

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
« Отговор #9 : петък, 31 юли 2009 г., 21:57 ч. »
Добре! Нека тази тема да бъде и за предложения от страна на потребителите. Обещавам да прочетем всичко и да го обмислим.
Съгласен съм, че има някакъв смисъл в предложението ти.
Има разлика между наистина "лични данни и кореспонденция" и такива, които са били част от кореспонденция, засягаща всички потребители.
А твоето поведение е известно на всички ни. И ти си се събуждал недооценен понякога. Крив си като троянска усуканица, но в момента съм изразходен и не искам да те гоня. Приемам, че се опитваш да помогнеш.
Ако Divane ми направи забележка - не се сърди, че си осъмнал на "силистренско сметище"!

Неактивен Divane

• Активен потребител
  • Публикации: 1 016
« Отговор #10 : петък, 31 юли 2009 г., 22:31 ч. »
Диването му свикна вече,но ако прекали - непременно ще сигнализира!  :grin: :up:

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 1 554
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #11 : петък, 31 юли 2009 г., 23:51 ч. »
Здравейте. Искам и аз да кажа някои неща по въпроса с екстрите.

Първото е, че предложенията са хубаво нещо, а реализацията им не винаги е елементарна.
Софтуера понякога не позволява да се реализира дадена функция, а понякога просто ние не знаем как.

Второто нещо е, че очаквам всеки, обиден на ЛС да сигнализира на някой от екипа!
Предупреждавам, че обиди на ЛС ще се третират изключително строго!

Всички тук сме изградени характери - едни лоши, други добри, едни сговорчиви, други инати... Това не е толкова важно. Искам само да осъзнаем всички, че сме общност от хора със сходни интереси поне в една област. Това най-малкото ни задължава да бъдем толерантни един към друг и да се въздържаме от безсмислени остри думи. Да не забравяме, че в езика ни има и една много хубава и красива думичка: "Извинявай!".

Неактивен }|{opukc

• Заслужил потребител
  • Публикации: 437
  • Patience my friend !!!
    • wild discus
« Отговор #12 : събота, 01 август 2009 г., 07:40 ч. »
Съгласен съм с Бирата за период на редакция. Аз винаги се радактирам.
Защо хората си мислят, че животните не трябва да чувстват? Животните трябва да чувстват, че хората не мислят!
Дивите дискуси

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
« Отговор #13 : събота, 01 август 2009 г., 08:31 ч. »
Само да напомня, че за редакция има опция "предварителен преглед". Ползвайте я редовно, въпрос на навик е.
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
« Отговор #14 : събота, 01 август 2009 г., 12:10 ч. »
Може би ще върнем и правото за изтриване на пост, но в рамките на няколко минути, например 5. Все още не сме ограничили правото за промени в мненията, но както казват част от потребителите - няма логика това право да не е ограничено във времето. Например 1 час е напълно достатъчен за да нанесеш някаква корекция. След 12 или 24 часа е възможно да има куп други мнения след твоето, което прави редакцията безсмислена и излишна, а понякога осакатява цялата тема. Не сме го решили твърдо, но със сигурност ще има още промени.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.