Организационни > Технически въпроси
Промяна в Aquaportal.bg
Daniel:
Знам Вили и ви разбирам. Наистина не е приятно да се трие безразборно и да увисват сумати отговори, защото някой е станал с гъза нагоре.
UncleJohn:
Оставете 24 часов период през който могат да се редактират съобщенията, после ключ. Елементарно е и се практикува в много форуми. Също така модераторите да се стремят да участват и насочват дискусиите, нали затова са модератори - вместо да трият безразборно. и да прецакват и осакатяват темите. :drinks: Така ще се стигне до по-малко директни и излищни конфликти с потребителите ;)
Kratun:
За всички незапознати, ще направя някои уточнения. Хем ще ъп-на темата, хем ще стане по-ясно.
Първият показателен случай беше с колегата акварист от Македония. Първата му публикация беше на латиница. Помолихме го да изпозва кирилица. Започна се една безсмислена полемика, а междувременно потребителят започна да натиска бутон "транслитерация". Обясни, че е от турски произход и му е трудно да работи с друга азбука. Дотук - добре. Всичко си влезе в разумни граници. И всичко щеше да е наред, ако не беше безконтролното триене и заличаване на цели мнения от негова страна. Всички си помислиха, че "властимащите" се намесват грубо и трият по свое усмотрение, което си беше оптическа измама. Преживяхме го.
Преди около месец потебител T_H_A1984 предложи да си публикува авторските преводи на 54 статии, които (спор няма) са от полза на всички ни. Статиите бяха публикувани за една вечер и в голяма част от тях, T_H_A1984 получи одобрение и похвали за положеният труд. И дотук - добре. Събудил се един ден с идеята, че е недооценен, станало му криво, решил, че е настъпил момент за разплата и почнал да трие без предупреждение. Трил, трил, та се ... олял. Маса народ вървя след него - то не бяха молби, обяснения, аргументи "за и против въртенето на планетата Земя" и прочие дивотии. Няма и няма! Човекът, до обяд е сърдит на себе си, а следобяд на целият свят.
Ще мислим и други форми за "демокрация в действие". Временно коригираме поведението си. Не ни се иска да се борим с ентропията ежедневно.
Приемете нашите извинения!
UncleJohn:
Погледни пак какво решение за 'самоизтриващите' ви подхвърлям. Също така ви предлагам и едно допълнение към правилата на форума взето от цветарският форум: Забранява се публикуването в публично достъпни форуми на лични съобщения, лична кореспонденция (мейли, ICQ, Skype и др.),снимков материал и лични данни без изричното разрешение на другата страна. Всяко подобно действие ще води до незабавно изгонване от форумите (BAN) за период от време, определен от Екипа.
Да използваш и цитираш публично лична кореспонденция с цел да 'натопиш' някого, не е пичовска постъпка. :drinks: А по тази точка, заради заигравката която си позволих с Деси, сега щях да съм баниран. :tongue2:
Kratun:
Добре! Нека тази тема да бъде и за предложения от страна на потребителите. Обещавам да прочетем всичко и да го обмислим.
Съгласен съм, че има някакъв смисъл в предложението ти.
Има разлика между наистина "лични данни и кореспонденция" и такива, които са били част от кореспонденция, засягаща всички потребители.
А твоето поведение е известно на всички ни. И ти си се събуждал недооценен понякога. Крив си като троянска усуканица, но в момента съм изразходен и не искам да те гоня. Приемам, че се опитваш да помогнеш.
Ако Divane ми направи забележка - не се сърди, че си осъмнал на "силистренско сметище"!
Навигация
Преминаване към пълната версия