Колко литра е аквариума? Какви са рибите вътре? Направи една снимка, да видим за какво иде реч.
Довечера ще снимам и ще кача. 180 литра. Рибите са:
- 10-тина неони
- 4 анцитруса
- 4 боция клоун
- 1 лабео
- 1 етроплус (не съм сигурен много за името)
- 3 скаларии
- 3 даниота
- 5 барбус деносини
- 8 тернеции
Как точно почистваш филтъра? С какво храниш рибите? Имаш насъбрана доста органика. Какви са растенията, осветлението, ториш ли, СО2?
Изхфърлям бялата вата и слагам нова, измивам топчетата, измивам едни като пружинки, измивам мъркучите и сглобявам всичко. Храня с гранули и едни като хапчета, които отиват на дъното и анцитрусите ги ядат. Слагам по 1 хапче и 1 щипка гранудли 1 път на ден. Растенията са: егерия, сагитария, ехинодорус и още едно като лимонче, но има и червенокафеви листа. Осветлението е 13.5 W LED и е пуснато по 7 часа и половина на ден. Не торя. Единствените неща, които слагам след като сменя водата са SeaChem Stability, SeaChem Clarity и aquaCare на Eheim.
Също ми от магазина ми дадоха нещо, което сложих във филтъра (едни малки бели камъчета, които сложих в дамски чорап) и ми казаха да ги оставя вътре 6 месеца, след това ги махам измивам ги с някаква киселина и мога пак да ги ползвам, но не им знам името.